START(AP)OVALA JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu

Promo

14. 09. 2024. u 10:00

SVOJU plovidbu kroz startap zajednicu projekta Univerzum, sedam timova započelo je početkom proleća i samo nakon nekoliko meseci njihove ideje su na korak do lansiranja u „univerzum”.

СТАРТ(АП)ОВАЛА  ЈОШ ЈЕДНА УНИВЕРЗУМ АВАНТУРА: Пројекат компаније Mozzart ближи се великом финалу

FOTO: TouchNtouch

Startap timovi BizFit, The AR Market, Privacy Champion, eWave, Tridesetri, Detachless i Solarlink izabrani su da razvijaju svoje ideje u okviru još jednog ciklusa projekta Univerzuma koji kompanija Mozzart uspešno realizuje treću godinu zaredom.

Od inicijalne ideje do lansiranja proizvoda na tržište put je dugačak, a timovima je kroz edukacije i rad sa mentorima i domenskim ekspertima značajno olakšano ovo putovanje.

FOTO: TouchNtouch 

Svetlost dana uskoro će ugledati softver namenjen unapređenju zdravlja, poslovnih performansi i produktivnosti zaposlenih kroz optimizaciju korišćenja korporativnih wellness programa, kao i marketplace platforma za oglašavanje. Unapređene su i ideje za sofversko rešenje za automatizovano upravljanje zahtevima za privatnost, gejming platforma, sofversko rešenje za optimizaciju veb sajtova, kao i rešenje koje omogućava objavljivanje sajta iz programa za dizajn i veb platforma koja unapređuje razvoj solarne energetike kroz automatizaciju procesa. Svoje ideje, ali dosadašnja iskustva, timovi su razmenili na još jednom zajedničkom druženju pred veliko finale koje ih očekuje u oktobru.

- Univerzum iz godine u godinu postaje jači i uticajniji, a ono što ovaj program izdvaja jeste poseban fokus na individualan pristup svakom timu, kroz mentorstvo od strane vodećih stručnjaka iz različitih industrija. U toku realizacije ovogodišnjeg Univerzuma, radimo na okupljanju alumni zajednice, koja će biti baza svih učesnika, predavača, mentora, i kroz koju će se nastaviti podrška i saradnja i nakon Univerzuma - istakla je Daniela Perović iz kompanije Mozzart.

FOTO: TouchNtouch 

Program podrške startap zajednici kompanija Mozzart i ove godine uspešno sprovodi u saradnji sa ICT HUB-om. Inovativnost i dovoljno razvijen proizvod (MVP) izdvojili su ove timove od velikog broja prijavljenih za program i omogućili im da uđu u finalnu trku da postanu MVP Univerzuma (Most Valuable Player). Pobednik ovogodišnjeg ciklusa, koji će dobiti nagradu od 20.000 evra, biće izabran na velikom završnom događaju u oktobru, dok će još dva tima koja pokažu napredak i posvećenost dobiti po 5.000 evra za podršku u daljem radu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao