VEČNI SPOMENAR NA DIVJUNAKE: Maja Gojković o godišnjici proboja Solunskog fronta

J. S.

15. 09. 2024. u 10:25

GODIŠNjICA proboja Solunskog fronta ostaje večiti spomenar na divjunake i nauk svima nama danas, kao i onima koji dolaze, da su jedinstvo, sloga i okupljanje oko zajedničkog napretka ideali kojima moramo da stremimo kao narod, rekla je predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković.

ВЕЧНИ СПОМЕНАР НА ДИВЈУНАКЕ: Маја Гојковић о годишњици пробоја Солунског фронта

Maja Gojković / Foto : Zoran Jovanović

Naglašavajući da je  izuzetno  raduje što su sve češće prilike kada Srbi, jedinstveno, kao čitav narod, praznikuju i proslavljaju uspomenu na velika dela naših predaka, Gojkovićeva je kazala da  sloboda na našim prostorima nikada nije bila jeftina kategorija, ali mi smo naučeni da se za nju neprestano moramo boriti. A najefikasniji način za istrajnost u takvoj borbi upravo jesu nedeljivost i narodno zajedništvo.

- Danas kada se Srbija bori za boljitak na svim poljima privrednog i društvenog života, posebno je važno da imamo na umu koliku su zajedničku žrtvu podnele generacije pre nas da mi danas možemo samostalno i pod našom prelepom trobojkom da odlučujemo i budemo u prilici da sami gradimo svoju zajednicu. U to ime, čitavom narodu Srbije i Republike Srpske čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - poručila je predsednica Pokrajinske vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE SVE ZANIMALO: Đoković otkrio do kada će igrati za reprezentaciju