SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici

Novosti online

16. 09. 2024. u 09:10

MLADEN Durić, odnosno vladika diseldorfski i cele Nemačke Grigorije veoma perfidno uvodi ekumenizam na mala vrata u SPC.

СКАНДАЛОЗНО! ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ СЕ ПЕРФИДНО ПРИБЛИЖАВА КАТОЛИЦИЗМУ: Након служења мисе позива да жене буду свештеници

Printskrin / Iks

Naime, u sedamnaestoj epizodi Radar foruma, vladika Grigorije se otvoreno založio da žene treba da budu sveštenici u SPC i na taj način se po ko zna koji put suprotstavio kanonima i učenjima Crkve kojoj i sam pripada.

Kanoni SPC jasno i nedvosmisleno određuju ko sme, a ko ne sme da služi svetu Liturgiju i da pristupa oltaru u Crkvi.

Tako npr. kanon 69 Petošestog Vaseljenskog sabora kaže da je zabranjeno svakome ko pripada laicima da ulazi unutar svetog oltara. Ovo, po drevnom predanju, može biti dopušteno samo vlasti i carskom dostojanstvu kada zaželi da prinese darove Tvorcu.

Zatim, kanon 19 Laodikijskog sabora kaže da je samo sveštenim licima dopušteno da ulaze u Oltar i pričešćuju se tamo, dok nam kanon 44 sa istog sabora govori o tome da ne priliči da žene ulaze u oltar.

Vladika Grigorije se godinama, kako u televizijskim emisijama, tako i kroz crkvenu službu zalaže upravo za sve suprotno i na taj način direktno krši kanone Crkve kojoj pripada.

Vladika Grigorije je uzdrmao SPC i sve pravoslavne vernike kada je 2012. godine na poziv dubrovačkog biskupa Mate Uzinića održao misu u dubrovačkoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije.

Tom prilikom je Grigorije zatražio oprost, što je bilo u skladu sa tadašnjom politikom Borisa Tadića i Demokratske stranke.

Takođe, vladika Grigorije je u periodu dok je bio na čelu Hercegovačke eparhije ostao vernicima u sećanju po svojim biznis kombinacijama.

Naime, nakon jednog od poslova vladika je stavio hipoteku na hram kod Trebinja, koji pripada SPC.

Uz ovaj hram založena je još jedna crkva, kuća, kao i crkveno dvorište i nekoliko ari placa na više parcela. Ovakav slučaj je nezabeležen u istoriji SPC.

Ono što je posebno zanimljivo, vladika je uzeo ukupno šest kredita kod različitih banaka, a iznos koji je dobio bio je oko tri miliona evra.

Nije tajna da je osnivao ili posredno kontrolisao firme koje su kupovale akcije, bavile se hotelijerstvom, poljoprivredom, ali i proizvodnjom vina i na taj način je došao pod lupu istražnih organa u BiH.

Vladika Grigorije je u javnosti poznat i kao Maserati vladika, s obzirom na to da je jedno vreme viđan u ovom skupocenom automobilu.

Nedavno je u javnosti izašla zajednička fotografija Grigorija sa kontroverznim Bobanom Bogdanovićem.

Boban Bogdanović je poznat po brojnim skandaloznim izjavama, kao i po uživanju kokaina.

Takođe, Boban Bogdanović je izazvao bes srpske javnosti kada je izjavio da je započeo zvaničnu kampanju da tzv. Kosovo podnese tužbu protiv Srbije Međunarodnom sudu pravde za sve zločine počinjene na Kosovu, a posebno za genocid nad kosovskim Albancima 1999. godine.

(NS Uživo)

BONUS VIDEO:

Ludilo mozga! Đilasov vladika poručio da su Srbi sami krivi za muke koje prolaze na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

IBRAHIMOVIĆ U CENTRU SKANDALA: Italija bruji o Zlatanovoj osveti, oterao trenera iz Milana, ovo je pravi razlog