"MORA VIŠE DA SE RADI" Resorni ministar najavio - Uskoro broj urađenih operacija u realnom vremenu na sajtu ministarstva

Novosti onlajn

17. 09. 2024. u 12:43

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da je izuzetno nezadovoljan brojem operacija koje se izvode u pojedinim zdravstvenim ustanovama, kao i da će ubuduće broj urađenih operacija u svakoj bolnici biti istaknut u realnom vremenu na zvaničnoj stranici resornog ministarstva.

МОРА ВИШЕ ДА СЕ РАДИ Ресорни министар најавио - Ускоро број урађених операција у реалном времену на сајту министарства

Foto: Novosti

Lončar je naveo da je nedopustivo da se u Kliničkom centru Srbije uradi samo šest operacija kuka i kolena dnevno i dodao da je to ustanova sa najmodernijim operacionim salama i najmodernijom opremom.

Tokom razgovora sa rukovodiocima svih zdravstvenih ustanova u kojima postoje liste čekanja za operativne procedure, Lončar je, između ostalog, govorio o okolnostima koje dovode do ovoga, a poseban akcenat dat je načinima na koji se broj operacija može smanjiti i konačno dovesti do ukidanja lista čekanja u bolnicama širom Srbije.

Foto Z. Jovanović

- Moram još jednom da vas upozorim, država je odlučna da se liste čekanja smanje i konačno ukinu. I tu neće biti pardona. Nedopustivo je da Klinički centar Srbije sada radi samo šest operacija kuka i kolena dnevno, a toliko najmodernijih operacionih sala i najbolje opreme i aparata smo obezbedili za tu ustanovu. Ili Banjica, KC Niš, gde je takođe nedopustivo mali broj operacija. To nećemo tolerisati, i to se mora odmah promeniti. Imate svu podršku Ministarstva zdravlja, cele države, sve što treba dodatno od opreme, od aparata, sve ćemo nabaviti, ali mora više da se radi. Napravićemo poseban program operacija, za svaku ustanovu, sa dnevnim i nedeljnim brojem operacija koje objektivno mogu da se urade, i to apsolutno mora biti realizovano - istakao je Lončar.

Ministar je najavio da će svaki vid dodatnog angažovanja zdravstvenih radnika koji budu učestvovali u realizaciji ovog programa, svih lekara, medicinskih sestara i tehničara, instrumentarki i ostalog osoblja, biti dodatno plaćen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

Komentari (0)

ODEM NA GROBLJE, PIJEM RAKIJU, PA TAMO ZASPIM: Ispovest Vesne Zmijanac - pevačica je vodila tešku borbu