LUČIĆ: Veliko interesovanje za Telekom Srbija u Nemačkoj

Novosti online

18. 09. 2024. u 11:41

EKSPANZIJA kompanije Telekom Srbija u Nemačkoj je u punom jeku! Otvaraju se nove poslovnice, tesno se sarađuje sa udruženjima naše dijaspore, a generalni direktor Vladimir Lučić i lično je uključen u brojne promotivne aktivnosti.

ЛУЧИЋ: Велико интересовање за Телеком Србија у Немачкој

Tanjug

Najpovoljnija mobilna telefonija sa maticom i TV paket sa kanalima iz celog eks-Ju regiona, takođe po izuzetno atraktivnoj ceni - to je ono što Telekom kao jedini operater nudi našim ljudima u Nemačkoj.

- Velika čast mi je bila da praznik Dan srpskog jedinstva i zastave provedem sa našom dijasporom u Minhenu, gde smo otvorili još jednu poslovnicu u popularnom tržnom centru, a interesovanje korisnika je i ovog puta bilo ogromno. Sada u Minhenu imamo dve poslovnice, do kraja godine otvorićemo i treću. Nameravamo da u Nemačkoj imamo ukupno 30 poslovnica, što govori i o interesovanju korisnika i o potencijalu tog velikog i bogatog tržišta. Posebno se zahvaljujem ministru za dijasporu Đorđu Milićeviću i Generalnom konzulatu Republike Srbije u Minhenu koji su za praznik Dana jedinstva, slobode i zastave organizovali fenomenalan prijem sa odličnim odzivom i sa kojima i inače sjajno sarađujemo - izjavio je danas Vladimir Lučić za TV Prva.

Telekom Srbija je u Nemačkoj prisutan u okviru kompanijskog Projekta za dijasporu, odnosno deo je međunarodnog širenja kojim su zasad obuhvaćeni još Austrija, Švajcarska i Turska, a do kraja godine na red dolaze SAD.

- Nemačka je pojedinačno najveće i najbogatije tržište unutar EU, sa brojnom dijasporom kako iz Srbije tako i iz BiH, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore. A svi oni su nam ciljna grupa, jer im jedini nudimo TV paket sa kanalima iz matičnih zemalja i to za svega 5,9 evra mesečno. Ova maksimalno popularna cena je i deo borbe protiv TV piraterije, koja je u Nemačkoj jako prisutna. Uz to, pružamo im uslugu mobilne telefonije po ubedljivo najboljim uslovima na tržištu, za telefoniranje sa Srbijom besplatno kada su u Nemačkoj, a kada dođu ovde bez rominga. Odlično sarađujemo sa udruženjima koja okupljaju srpsku dijasporu i pravimo mrežu naših nezvaničnih promotera - objasnio je Lučić

Što se tiče Sjedinjenih Država, Telekom Srbija će i tamo nuditi iste usluge.

- Trenutno u SAD intenzivno radimo na implementaciji svih tehničkih sistema, kako bismo pustili signal do kraja godine, a 2025. krenuli u ekspanziju. Kada se proširimo na SAD pokrivaćemo tržišta sa preko pola milijarde stanovnika. Imamo zacementiranu lidersku poziciju u Srbiji i regionu, obavili smo sve najvažnije investicije, i sada od Telekoma Srbija stvaramo veliku uspešnu međunarodnu kompaniju - naglasio je Vladimir Lučić.

Za to vreme, interesovanje za usluge i sadržaje Telekoma ne jenjava u Srbiji, naprotiv.

- U toku je sezona masovnih prelazaka korisnika na Telekom, koja traje od početka septembra do novembra, kada ljudi valjda postanu svesni šta sve propuštaju ako nas nemaju kao operatera, pogotovo kada je reč o sportskim sadržajima na kanalima Arene. Upravo je počela fudbalska Liga šampiona, uveliko su startovali engleska Premijer liga, španska Primera, italijanska liga, tu su naravno i NBA i NFL, svakako domaća takmičenja, a od sledeće godine ekskluzivno na Areni biće sva košarkaška FIBA takmičenja, kao i kvalifikacije za Svetsko prvenstvu u fudbalu i dva naredna SP - objasnio je Lučić.
Kako je istakao, Telekom Srbija će u 2024. imati rast prihoda i povećanje broja korisnika “čak veće od očekivanog, tako da će i ova godina biti poslovno rekordna”.

- Najjači pokazatelj naših uspeha jeste da ćemo u 2024. imati preko 500 miliona evra veći prihod nego 2018, kada smo počeli veliku transformaciju Telekoma - zaključio je Vladimir Lučić.

BONUS VIDEO:

TROBOJKA OD 100 METARA: U Aleksandrovu obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI! Novak Đoković je uradio ovo - i Italijani ne mogu da dođu sebi