SVE JE SPREMNO ZA PRIKAZ SPOSOBNOSTI VOJSKE SRBIJE "ZASTAVA 2024": Kapije Batajnice otvorene za građane od 9.30 (FOTO)

Novosti onlajn

18. 09. 2024. u 15:39

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas generalnoj probi za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", koji će biti održan u petak, 20. septembra na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ПРИКАЗ СПОСОБНОСТИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ЗАСТАВА 2024: Капије Батајнице отворене за грађане од 9.30 (ФОТО)

Foto: Vojska Srbije/Ministarstvo odbrane

Ministar Gašić izrazio je zadovoljstvo prikazanim i odao priznanje pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji učestvuju u pripremama.

Foto: Vojska Srbije/Ministarstvo odbrane

On je tom prilikom pozvao građane da u petak 20. septembra dođu na vojni aerodrom u Batajnici i istakao da će imati priliku da vide brojno savremeno naoružanje i vojnu opremu, ali i da se uvere u snagu vojske, koja sve više jača na dobrobit svih građana naše zemlje.

Foto: Vojska Srbije/Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, približno 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova biće angažovano ovog petka na prikazu sposobnosti Vojske Srbije. Posetioci će moći da pogledaju letački program, prikaz dela sposobnosti specijalnih snaga i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i defile jedinica Vojske Srbije.

Kapije vojnog aerodroma biće otvorene u 9.30 časova, a posetioci će biti u prilici da obiđu taktičko-tehnički zbor savremenog naoružanja i vojne opreme, kao i sredstava u razvoju, do 15 časova. Ulazak na vojni aerodrom biće omogućen na glavnim kapijama vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" i Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović", kao i na ulazu na aerodrom iz pravca Nove Pazove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno