PREGLEDANO 30.117 GRAĐANA: Još jedna uspešna akcija beplstanih preventivnih pregleda

B.B.

06. 10. 2024. u 19:39

I ove nedelje zabeležen je izuzetno visok odziv građana na akciju preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja - do 17 časova u nekoj od više od 200 zdravstvenih ustanova u našoj zemlji pregled je obavilo 30. 117 građana, a urađeno je 128 hiljada pojedinačnih analiza, odnosno pregleda.

ПРЕГЛЕДАНО 30.117 ГРАЂАНА: Још једна успешна акција беплстаних превентивних прегледа

Foto D. Milovanović

Kako se navodi u saopštenju Ministasrtva zdravlja, 8.568 građana danas je u nekom od domova zdravlja primilo vakcinu protiv gripa.

- Više od 1.233 građana je zbog loših rezultata i otkrivenih tegoba (kardiološke, urološke, dijabetes) odmah upućeno na dalju dijagnostiku i lečenje koje će urgentno biti započeto, a 27 građana je, zbog novootkrivenih oboljenja, moralo da bude hitno hospitalizovano - kažu u ministarstvu. - Koliko je povećana svest društva o prevenciji kao najboljem načinu za očuvanje zdravlja, ali i koliko je velika podrška građana ovoj akciji Ministarstva zdravlja, pored brojnih pohvala i pozitivnih utisaka svih onih koji dolaze u zdravstvene ustanove nedeljom, najbolje dokazuje podatak da je do sada, u okviru devet dana ove akcije, preglede obavilo 236.000 ljudi.

Ministarstvo zdravlja je  zahvalilo svim zdravstvenim radnicima na izuzetnom trudu i ispoljenoj profesionalnosti, a građanima na velikoj podršci i strpljenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)