MEMORANDUM O SARADNJI: Agencije za sprečavanje korupcije i nacionalne akademije za javnu upravu

Novosti online

09. 10. 2024. u 16:00

MEMORANDUM o saradnji Agencije za sprečavanje korupcije i Nacionalne akademije za javnu upravu, koji su potpisali direktor Agencije Dejan Damnjanović i v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Marina Dražić, nastavlja se dalja uspešna saradnja ove dve institucije.

МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ: Агенције за спречавање корупције и националне академије за јавну управу

Foto: NAJU

Po rečima direktora Damnjanovića,  „razmena informacija i iskustava Agencije i Nacionalne akademije je od obostranog interesa kada organizujemo različite događaje i skupove, zatim prilikom razmene podataka relevantnih za istraživanja i izradu izveštaja u skladu sa odredbama Zakona o sprečavanju korupcije, Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Zakona o lobiranju, Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o tajnosti podataka“ 

Agencija i Nacionalna akademija su opredeljene da izgrade sistem stalne međusobne saradnje kroz uspostavljanje proaktivnog pristupa u domenu prevencije i borbe protiv korupcije u skladu sa strateškim dokumentima Republike Srbije, radi efikasne primene i kontrole sprovođenja pozitivnih propisa u ovom domenu, po najvišim međunarodnim standardima i u skladu sa propisima, posebno onih koji regulišu stručno usavršavanje u javnoj upravi.

V.d. direktora NAJU Marina Dražić je ovom prilikom izjavila: „Akademija je do sada bila veoma posvećena borbi protiv korupcije i prevenciji njenih posledica. Do sada je više od 4500 službenika pohađalo 130 obuka iz ove oblasti. Međutim, zajednički zadatak Agencije i Nacionalne akademije je kontinuirano građenje kulture etike i integriteta među službenicima. Ovim memorandumom se naša saradnja produbljuje u cilju stvaranja transparentnijeg i odgovornijeg sistema, koji će podsticati poverenje građana u institucije“. 

Potpisivanje ovog Memoranduma o saradnji je još jedno u nizu nastojanja Agencije da u borbu protiv korupcije uključi sve relevantne institucije kako bi se zajedničkom efikasnom i kontinuiranom koordinacijom u najvećoj mogućoj meri osnažio ekonomski, socijalni i demokratski razvoj Republike Srbije.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONFIS ISPISAO ISTORIJU U ŠANGAJU: Francuski teniser dostigao rekord Rodžera Federera (FOTO)