Fondacija "Za srpski narod i državu" donira ruska izdanja Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" u vrednosti od skoro milion dinara

Novosti online

10. 10. 2024. u 17:00

Fondacija donira ruska izdanja Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković"

Фондација За српски народ и државу донира руска издања Универзитетској библиотеци Светозар Марковић у вредности од скоро милион динара

Foto: Za srpski narod i državu

Fondacija "Za srpski narod i državu" nastavlja da ulaže u obrazovanje i nauku, ovoga puta donirajući vredna izdanja Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" u Beogradu. Biblioteka će obogatiti svoj fond sa 154 knjige na ruskom jeziku. Naslovi obuhvataju dela iz oblasti istorije, psihologije, filozofije, poezije, medicine, kulture, bezbednosti, a među autorima su istaknuti mislioci poput Dugina, Sorokina, Gilinskog, Bahtina, Lapušina, Guskove i Čehova.

Ugovor o donaciji na današnjoj svečanosti potpisali su Tatjana Vukić, direktorka Fondacije, i Aleksandar Jerkov, upravnik Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković".

Foto: Fondacija


"Zadovoljstvo nam je što je Fondacija "Za srpski narod i državu" u prilici da doprinese obogaćivanju fonda jedne od najvažnijih biblioteka u državi. Strateški podržavamo obrazovanje i nauku u Srbiji kroz raznovrsne programe i inicijative, kao što je dodeljivanje studentskih stipendija i godišnjih nagrada za eseje, izdavaštvo časopisa "Napredak", organizovanje naučnih panela i konferencija, a današnja donacija deo je tih aktivnosti. Verujemo da ulaganje u obrazovanje, kao i u biblioteke, stvara čvrste temelje za budućnost, inspirišući nove generacije da istražuju, uče i neguju ljubav prema pisanoj reči”, kaže Tatjana Vukić.

Aleksandar Jerkov se zahvalio Fondaciji "Za srpski narod i državu" na vrednoj donaciji. 

Foto: Fondacija

„Biblioteka je raj za knjige u kojem se svi obradujemo kada stigne donacija knjiga, naročito stranih knjiga kojih nema dovoljno u nas, a biblioteke, pa čak ni Univerzitetska, nemaju čak ni neki mali godišnji budžet za njihovu nabavku. Posebno su strane monografije neophodne za razvoj društvenih nauka. Zato je donacija knjiga koju smo danas primili, odabranih naslova, doprinos rešavanju ovog problema i mi verujemo da će ovakvih donacija, iz raznih izvora, biti sve više i da će i problem godišnjeg budžeta u skladu sa mogućnostima i sredstvima biti uskoro rešavan. Najlepše zahvaljujemo na knjigama“, ističe Jerkov.

Fondacija "Za srpski narod i državu" u oktobru nastavlja sa projektima koji unapređuju razvoj misli, nauke i literature, a u skladu sa tim narednih dana predstoje i aktivnosti na Sajmu knjiga u Beogradu, kao i panel "Budućnost nauke" u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

NEODOLJIVA PONUDA ZA EGZOTIČNU DESTINACIJU KOJA ODUZIMA DAH