KAKVO NAS VREME OČEKUJE DO KRAJA OKTOBRA: Meteorolog Ristić za "Jutarnje novosti" izneo detaljnu prognozu

Novosti online

11. 10. 2024. u 10:08

KAKVO nas vreme očekuje do kraja oktobra za "Jutarnje novosti" govorio je meteorolog Ivan Ristić.

КАКВО НАС ВРЕМЕ ОЧЕКУЈЕ ДО КРАЈА ОКТОБРА: Метеоролог Ристић за Јутарње новости изнео детаљну прогнозу

Foto: D. Balšić

- Ovih dana smo imali temperature skoro i do 30 stepeni, pogotovo u četvrtak, temperature su dostigle 28-29 stepeni. To je normalno u ovo doba godine, zato i postoji naziv miholjsko leto, koje od davnina postoji i postojaće u budućnosti - ističe Ristić.

Hladna zima, sneg i temperature ispod nule

Meteorolog navodi da ove godine imamo veliku promenu što se tiče globalne cirkulacije na planeti koja ukazuje na to da su velike šanse da ove godine imamo jaču zimu, možda u zadnjih deset godina. Da imamo snežne epizode, i temperature ispod nula stepeni.

Foto: Printskrin

Produžetak miholjskog leta

- Od danas, u petak, menja se vreme. Dolazi hladni front sa severozapada, donosi svežiji vazduh u odnosu na četvrtak. Temperatura će pasti, dolaze oblaci, biće povremeno i kiše danas u toku dana, a onda za vikend postepeno smirivanje vremena. Biće osetno svežije, a od početka sledeće nedelje očekujemo stabilizaciju vremena. Dakle, jedan pravi jesenji ciklon će zavladati nad većim delom Evrope i doneti stabilizaciju vremena, mnogo manje padavina. Kod nas će biti uglavnom suvo, temperature jutarnje će biti između 5 i 10 stepeni. Tamo gde bude magle, oko nule. Mogući su negde i mrazevi. Taj period bi potrajao da kraja oktobra. Za sada se ne vidi kraj tom jesenjem anticiklonu. Neki će to nazvati i produžetak miholjskog leta, ali temperature će biti dosta niže nego prethodnih dana - kaže Ristić.

BONUS VIDEO: "FOOD FREEDOM 45": Nutricionistkinja Maja Babić predstavila novi program ishrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASILA SE SRPSKA TENISERKA: Ana Ivanović poslala jaku poruku Rafaelu Nadalu (FOTO)