ATELJE VINA „ŠAPAT“, U NOVOM SLANKAMENU, TOKOM 2024. USPEŠNO IZGRADIO MESTO NA INTERNACIONALNOJ GASTRONOMSKOJ SCENI

Промо

29. 12. 2024. u 10:00

„MIŠLENOVA“ zvezda kruna uspeha. Vredi putovati 60 kilometara od Beograda do restorana Fleur de Sel koji nudi vrhunsku kuhinju i odlična vina - preporuka je svetskog gastronomskog vodiča.

АТЕЉЕ ВИНА „ШАПАТ“, У НОВОМ СЛАНКАМЕНУ, ТОКОМ 2024. УСПЕШНО ИЗГРАДИО МЕСТО НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ ГАСТРОНОМСКОЈ СЦЕНИ

Foto: Promo

Čuvena „Mišlenova“ zvezdica, globalna potvrda gastronomskog kvaliteta i najviše ugostiteljske usluge punim sjajem zasijala je u Ateljeu vina „Šapat“, čiji je fine dining restoran „Fleur de Sel“ 17. decembra ovenčan ovim svetskim znamenjem. Dodela ugostiteljskog „Oskara“ krunisala je godinu u kojoj su ova premijum vinarija i njen prestižni restoran u Novom Slankamenu nagrađeni nizom najvećih domaćih i svetskih priznanja. To je potvrda izuzetno posvećenog rada, strasti i kreativnosti celog „Šapatovog“ tima, koji na bregu iznad Dunava svakodnevno kreira ambijent autentičnog gastronomskog iskustva.

Kvalitet hrane, usluge, kao i sveukupni hedonistički doživljaj u „Fleur de Sel”- u nije promakao strogom „Mišlenovom“ žiriju.

- Vredi putovati 60 kilometara od centra Beograda do ovog fascinantnog objekta koji nudi vrhunsku kuhinju i odlična vina. Restoran je okružen sa 12 hektara vinograda, a trpezarija je elegantnog, klasičnog i savremenog stila, sa velikim prozorima kroz koje gosti mogu uživati u širokom pogledu na mirni Dunav, vinograde i zelenilo koje okružuje objekat. Ovde talentovani kuvar Nikola Stojaković priprema jela koja su inspirisana srpskom tradicijom i lokalnim sastojcima. Gosti mogu da biraju između jela po izboru ili tri degustaciona menija. Vinska karta broji 500 različitih etiketa sa istinskim međunarodnim fokusom, iako je naša očigledna preporuka da probate vina koja proizvodi sama vinarija - preporuka je „Mišlenovog“ žirija.

Atelje vina „Šapat“, negujući jedinstveni spoj prvorazredne gastronomije i usluge, za kratko vreme stekao je visoku internacionalnu reputaciju, a kvalitet njegove ponude nagradili su najveći svetski gastronomski i vinski autoriteti. Srpski ugostiteljski dijamant „Fleur de Sel“ dobio je priznanje renomiranog vodiča Gault&Millau koji ga je proglasio najboljim restoranom u Srbiji. Usledila je i nagrada za vinsku kartu od strane prestižnog američkog Wine Spectator-a“. Takođe, domaći magazin Vino&Fino na samom kraju godine proglasio je „Fleur de Sel“ za restoran godine. Takođe, vina Ateljea vina „Šapat“ dobila su vrhunske ocene i nagrade od globalno najpriznatijih svetskih vinskih kritičara. Jednom rečju, uspešna godina za „Šapat“.

- Ponosni smo i zadovoljni što smo „Mišlenovom“ zvezdom naš restoran, kao i gastronomsku ponudu Srbije upisali na svetsku mapu. To je rezultat predanog rada i truda celog tima koji, prateći viziju i koncept rada, od prvog dana teži najvišem nivou. Zahvaljujući tome uspeli smo da odgovorimo na najzahtevnije izazove pripreme hrane, njene dekoracije, prezentacije i servisa najvišeg nivoa, kao i uparivanja sa vinom, i tako našim gostima ponudimo sasvim posebno iskustvo – kaže generalni menadžer restorana Dušan Vranić, koji je godinama radio u eminentnim restoranima u Njujorku. Sličnim putem prošao je i šef kuhinje Nikola Stojaković, koji je svoje kulinarsko ime izgradio radeći u najpoznatijim restoranima u Parizu. Njihovo ogromno internacionalno znanje i iskustvo ugrađeno je u koncept uspeha restorana “Fleur de Sel”.

Za šefa kuhinje Nikolu Stojakovića „Mišlenova“ zvezda je kao zlato na Olimpijskim igrama.

- To je priznanje svima nama koji smo vredno radili i trudili se da „Fleur de Sel“ izvedemo pred oči gastronomskog sveta. U tome smo uspeli i srećni smo zbog toga. Francuski stil pripreme hrane u „Šapatu“ je obogaćen autentičnim domaćim iskustvom koje garantuje visoki intenzitet gastronomskog doživljaja. U našoj kuhinji svakodnevno se eksperimentiše, isprobava i traga za savršenim skladom. Radim u sjajnom timu od 10 mladih i talentovanih kuvara i svi zajedno se trudimo da svaki tanjir bude remek delo – kaže Stojaković.

Atelje vina „Šapat“ koncipiran je kao premijum vinarija, koja u svakom segmentu svog poslovanja teži najvišem nivou i kvalitetu. Godišnje proizvodi oko 50.000 litara vina isključivo sa svojih zasada. Kada novi vinograd dostigne pun rod, proizvodnja će biti ograničena na 100.000 boca. „Šapatova“ vina dostupna su u restoranima i probranim vinotekama, što garantuje adekvatan tretman u svakoj fazi kretanja do konzumenata.

Sjaj i prestiž linije vina „Atila“

Fruškogorsko podneblje i specifično zemljište daju odlične uslove za proizvodnju snažnih i kompleksnih vina. Linija „Atila“ je kruna vinskog portfolija ove kuće. O kvalitetu „Šapatovih“ vina svedoče visoke međunarodne ocene koje su stigle od vedeta svetske enologije. Atila Chardonnay-u čuveni londonski Decanter dodelio je zlatno priznanje i ocenio ga sa visokih 95 poena. Globalno najuticajniji čovek u svetu vina, Džejms Sakling, dao je prestižna 92 poena Atila Sauvignon-u, a muskat Bianca ovenčan je priznanjem „Best of show 2023“ na smotri Mundus Vini održanoj u Nemačkoj početkom 2024.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRISTUPILI TAJNIM PODACIMA: Kineski hakeri upali u računare američkog ministarstva - panika u Vašingtonu