KADA ĆEMO MOĆI DA LETIMO ZA MOSKVU? Rusija objavila uslov za obnovu avio-saobraćaja sa drugim državama

Novosti online

30. 07. 2020. u 21:32

MINISTARSTVO inostranih poslova Rusije proučava sanitetsko-epidemiološku situaciju u inostranstvu kako bi proširila spisak zemalja sa kojima može biti obnovljen aviosaobraćaj, saopštio je zvaničnik ruskog MIP-a Aleksej Zajcev.

КАДА ЋЕМО МОЋИ ДА ЛЕТИМО ЗА МОСКВУ? Русија објавила услов за обнову авио-саобраћаја са другим државама

Foto: Novosti arhiva

Prema rečima Zajceva, ozbiljno se radi na ovom pitanju.

- Između ostalog, analizira se spremnost naših partnera da prihvataju inostrane linije, kao i specijalni zahtevi koji su s tim u vezi uvedeni - dodao je on.

Po njegovim rečima, Rusija razmatra mogućnost produženja spiska država sa kojima bi se u doglednoj budućnosti mogao biti obnovljen avio-saobraćaj. Prati se sanitarno-epidemiološka situacija u tim državama. On je podsetio na tri glavna kriterijuma koja moraju biti ispunjena kako bi bio obnovljen avio-saobraćaj:

1. da za poslednjih 14 dana broj zaraženih u toj državi ne bude veći od 40 osoba na 100.000 stanovnika,

2. da  prosečna dnevna stopa rasta zaraženih bude do 1 odsto

3. da indeks širenja virusa korone ne bude veći od 1.

Podsetimo, Rusija je krajem marta obustavila avio-saobraćaj sa drugim državama, osim teretnih, poštanskih linija i čarter letova za evakuaciju državljana Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!