ZABRINJAVAJUĆ PODATAK: Carina Srbije ove godine zaplenila pola miliona doza lekova, kao cele prošle

Beta

28. 08. 2020. u 23:27

UPRAVA carina Ministarstva finansija Srbije je danas saopštila da je ove godine zaplenila pola miliona pojedinačnih doza raznih lekova - koliko tokom čitave prošle godine.

ЗАБРИЊАВАЈУЋ ПОДАТАК: Царина Србије ове године запленила пола милиона доза лекова, као целе прошле

Ilustracija, Foto: Uprava carine

Carinici ovih dana na graničnom prelazu Horgoš sprečavaju pokušaje stranih i domaćih putnika da prokrijumčare veće količine lekova, najčešće sedativa i antidepresanata.

Tako je prošle noći na ulazu u Srbiju, kod dvojice turskih državljana u automobilu iz Nemačke, na putu za Tursku nađeno 250 tableta raznih vrsta, 264 leka s liste zabranjenih i devet ampula hormona.

Prethodnih dana na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečene su tri državljanke Srbije da prenesu 500 komada sedativa i antidepresanata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku