EPIDEMIOLOG Branislav Tiodorović izjavio je danas da je situacija u vezi sa virusom korona u našoj zemlji stabilna i da nema potrebe za pooštravanjem mera, ali je ukazao da se situacija može promeniti za 24 časa i da je zato važno strikno poštovanje standardnih epidemioloških mera.
Povezane vesti
U NOVEMBRU OČEKUJEMO PORAST BROJA ZARAŽENIH Tiodorović: Postoji razlog zašto nisu dozvoljena okupljanja - ne smemo sad sve da upropastimo
- TRENUTNO imamo dobru epidemiološku situaciju i očekujemo da tako bude i u oktobru - rekao je dr Tiodorović.
30. 09. 2020. u 07:54
KAKO DANAS IZGLEDA "KONOV KOEFICIJENT"? Jedna brojka posebno zabrinjava
POSLEDNjI korona presek ne pokazuje značajne promene kada je reč o broju novih potvrđenih slučajeva, ali ako izračunamo "Konov koeficijent", odnosno, broj novozaraženih u odnosu na broj testiranih u razmaku od 24 sata situacija nije nimalo bezazlena.
27. 09. 2020. u 23:58
NOVA PREDVIĐANJA PROFESORA KOČOVIĆA: Sada smo u trećem talasu epidemije - a evo kada nas očekuje novi pik (GRAFIKON)
PROFESOR Petar Kočović objasnio je da nas novi pik korona virusa očekuje oko 1. novembra, a da se sada nalazimo u trećem talasu jer smo iz drugog izašli 13. septembra.
26. 09. 2020. u 23:54
"NI CRNA GORA TO NIJE URADILA..." Tiodorović o tome šta bi moralo da se desi, pa da se u Srbiji PONOVO UVEDE VANREDNO STANJE
NAKON informacije koja se pojavila u pojedinim medijima da je moguće uvođenje vanrednog stanja od 1. oktobra, član Kriznog štaba za suzbijanje infekcije Covid-19, epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović kaže za "Blic" da se o tome uopšte ne razmišlja, kao i da je "neko očigledno pomešao dva pojma - vanredno stanje i vanrednu situaciju".
22. 09. 2020. u 19:15
UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U PRIJEPOLJU: Epidemiološka situacija se popravila
VANREDNA situacija u Prijepolju, koja je bila uvedena 8. jula zbog velikog broja obolelih od korona virusa, ukinuta je danas odlukom predsednika opštine i komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije Vladimira Babića.
21. 09. 2020. u 18:35
KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICI: Srbi požurili da se vrate u domovinu zbog najavljenih epidemioloških mera (FOTO)
GRANIČNI prelazi sa Crnom Gorom, Gostun i Jabuka, od ranog jutra puni su vozila. Državljani Srbije, koji su proteklih dana boravili uglavnom na crnogorskom primorju, vraćaju se nazad u zemlju.
18. 09. 2020. u 13:16 >> 13:59
DR KISIĆ O POVRATNICIM IZ INOSTRANSTVA: Obavezna prijava 24 sata od ulaska u Srbiju
GRAĐANI Srbije koji od danas posle 18 časova uđu u zemlju biće pod posebnim zdravstvenim nadzorom koji podrazumeva da se u naredna 24 sata prijave na e-zdravlje.gov.rs i urade test samoprocene na Kovid 19, kaže zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Batut" epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.
18. 09. 2020. u 10:56
Najnovije iz rubrike
OČEKUJE SE PRVI SNEG: Evo kakav je vikend pred nama, a ovog datuma stiže novo zahlađenje
TEMPERATURE u Srbiji ovih dana kretaće se od -7 do 14 stepeni Celzijusa.
07. 11. 2024. u 19:49
NEKOLIKO DANA PRED SMRT PROMOVISANA NJENA KNJIGA, BILA PONOS SRBIJE: "Draga naša Ema putuj sa anđelima"
NAKON smrti mlade autorke, doktoranta srpske književnosti i jezika, Emilije Popović, njen rodni grad Loznica zavijen je u crno. Broja rodbina i prijatelji opraštaju se od ove divne devojke na društvenim mrežama.
07. 11. 2024. u 19:23
UVEDEN E-PEČAT U KLAUDU: Kancelarija za IT i eUpravu nudi novu sofisticiranu elektronsku uslugu
KANCELARIJA za IT i eUpravu, uz prethodnu pozitivnu ocenu usaglašenosti od Ministarstva informisanja i telekomunikacija, uvela je novu uslugu - e-Pečat u klaudu.
07. 11. 2024. u 19:16
FELJTON - TEORIJA KOMUNISTIČKE ZAVERE STIŽE IZ KAIRA : Ni kao student Klagman nije krio marksistička uverenja; bio je komunista celog života
DA LI je pogibija princeze Dajane u saobraćajnom udesu 1997. bila posledica duboke zavere mračnih obaveštajnih službi ili zlosrećnog nevezivanja pojasa? Da li je 11. septembar podla zavera Mosada i CIA ili zaista delo Osame bin Ladena i Al Kaide?
07. 11. 2024. u 18:00
TAJNA KVALITETA KAFE: Benefiti od zrna do šoljice
U svetu kafe, kvalitet nije samo reč, to je umetnost koja se stvara kroz pažljiv proces pripreme, od trenutka uzgoja njenih zrna pa do gutljaja iz omiljene šoljice.
07. 11. 2024. u 16:00
Komentari (0)