OPET VIŠE OD 2.000 ZARAŽENIH: Od virusa korona u Srbiji za 24 sata preminulo 11 osoba

Novosti online

05. 11. 2020. u 14:50

U POSLEDNjA 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 12.480 građana, od kojih je pozitivno 2.181 osoba.

ОПЕТ ВИШЕ ОД 2.000 ЗАРАЖЕНИХ: Од вируса корона у Србији за 24 сата преминуло 11 особа

Foto: Depositphotos

Nažalost, preminulo je 11 obolelih.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 57 pacijenata.

Zbog alarmantne situacije u vezi s brojem novozaraženih korona virusom, Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv korone održaće sednicu sutra u 12 časova.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će Krizni štab u tom gradu danas doneti nove mere protiv epidemije kovida 19, među kojima su i zabrana svih manifestacija, osim kulturnih, kao i zabrana rada spa centara i bazena. On kaže da su današnje naredbe i preporuke Kriznog štaba poslednji pokušaj da se izbegne vanredno stanje.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da neće biti uvedena mera zaključavanja u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

"Sutra zaseda Krizni štab, prva tema je procena epidemiološke situacije. Ipak, mislim da ovog trenutka nećemo moći da idemo, niti je to opravdano u celini, sa nekim zatvaranjem kao što je u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, jer smo ipak u mnogo boljoj situaciji", rekao je Tiodorović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!