PREMIJERKA PODELILA SJAJNE VESTI ZA SRBIJU Brnabić: Milijarda evra samo u zdravstvenu infrastrukturu

Tanjug

05. 12. 2020. u 16:00

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da Srbija trenutno ulaže milijardu evra samo u zdravstvenu infrastrukturu.

ПРЕМИЈЕРКА ПОДЕЛИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ Брнабић: Милијарда евра само у здравствену инфраструктуру

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Brnabić je povodom otvaranja nove kovid bolnice u Batajnici rekla da je ona i bukvalno spasla živote ljudi, i dodala da su tokom pandemije jedino još u Kini i Rusiji izgrađene nove bolnice za prijem korona pozitivnih pacijenata.

Brnabić je za TV "Hepi" rekla da to što su za četiri meseca izgrađene dve nove bolnice predstavlja veliki ponos ali i uspeh cele Srbije i pokazatelj kloliko Srbija može da uradi.

- Neverovatno je da ćemo iz borbe protiv korone izaći jači nego pre nje. U ekonomskom smislu, naša privreda će 2020. godinu završiti sa najboljim rezultatima u čitavoj Evropi - istakla je Brnabić i podsetila da su "pre 2012. godine sve države Zapadnog Balkana imale i veće plate i veće penzije od nas".

Dodala je da će Srbija iz aktuelne zdravstvene krize izaći sa velikim brojem novih laboratorija sa najmodernijom opremom.

Govoreći o vakcinama ona je navela da će se sve učiniti da bude što pre i da postoji široki spektar, a da će vakcine biti besplatne.

Rekla je i da vakcine neće biti obavezne, ali da će se apelovati na ljude da je prime.

Brnabić je ocenila kao "nedopustivo" da neko govori da u Srbiji ne postoji sloboda medija ili da neko vrši pritisak na pravosuđe.

- Ako može to sve, nemojte samo da čitam u izveštajima o napretku (u pristupanju EU) da ne postoji sloboda medija i pritisci - rekla je Brnabić, i dodala da kritike na odgovor države na zdravstvenu krizu, predstavljaju "populističke i političke ocene".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!