SAMO UDRUŽENI MOŽEMO DA SE BRANIMO OD VIRUSA: Direktor Kancelarije za KiM obišao novoizgrađenu PCR laboratoriju u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

Novosti online

07. 12. 2020. u 12:04

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas novoizgrađenu PCR laboratoriju u Severnoj Mitrovici, u kojoj se obrađuju uzorci testova na korona virus iz svih sredina sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji.

САМО УДРУЖЕНИ МОЖЕМО ДА СЕ БРАНИМО ОД ВИРУСА: Директор Канцеларије за КиМ обишао новоизграђену ПЦР лабораторију у Косовској Митровици (ФОТО)

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Novoizgrađena PCR laboratorija izgrađena je sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za KiM, i u njoj se na dnevnom nivou obradi i do 250 uzoraka sa celog KiM. 

- Samo udruženi i snažni možemo biti u mogućnosti da se branimo od ovog virusa. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, kao i Kancelariji za KiM, mi smo bili u prilici da izgradimo ovu PCR laboratoriju koja je jedna od najsavremenijih na ovim prostorima. Imamo najbolju opremu, tako da se sada svi uzorci sa Kosova i Metohije slivaju u ovu laboratoriju odakle se obrađuju rezultati, a vreme je u borbi protiv kovida od ključne važnosti - rekao je Petković. 

On je ukazao da zapošljavanje medicinskih radnika najbolje pokazuje pažnju države Srbija prema srpskom narodu. 

- Do sada ovde u KBC U Kosovskoj Mitrovici zaposlene su 83 medicinske sestre i 45 lekara, a prošle nedelje je raspisan konkurs za još 38 medicinskih sestara. Pomoći ćemo i kada je reč o nabavci novih sanitetskih vozila i svega drugog što je potrebno - rekao je Petković. 

Petković je iz Severne Mitrovice poručio da Srbija želi da gradi budućnost, mir i slogu. 

- Jedino tako možemo da opstanemo i ostanemo ovde na našim vekovnim prostorima i da na taj način, živeći u miru sa komšijama Albancima gradimo mir i prosperitet i na celom Zapadnom Balkanu. Duboko smo uvereni da istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda jeste ključ za mir i stabilnost u celom regionu - rekao je Petković. 

V.d. direktor Zdravstvenog centra u Severnoj Mitrovici Zlatan Elek poručio je da je epidemiološka situacija komplikovana i zabrinjavajuća. 

- Na današnji dan imamo ukupno 161 pacijenta koji je oboleo od kovida. Poseta direktora Kancelarije za KiM uliva nam dodatno samopouzdanje da je država uz nas i da će biti uz nas. Dobili smo obećanja da će stići dodatni materijali, sanitetska vozila, kiseonik, a najbitnija stvar je konkurs za prijem novih 38 medicinskih sestara i tehničara. Poseta Kancelarije za KiM upravo zdravstvenom cetru govori koliko država Srbija misli o nama. Nama je unazad dve godine lični dohodak povećan za više od 60 procenata. Dovoljno smo stimulisani, ima nas dovoljno, i mislim da ćemo se uspešno izboriti sa koronavirusom koji je zahvatio celu planetu, a ne samo nas - rekao je Elek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak