SUTRA SNEG U SRBIJI: Zabeleće se i Beograd - evo koje još gradove očekuju prve pahulje

Tanjug

25. 12. 2020. u 17:42

U SRBIJI se u subotu na jugozapadu zemlje očekuje formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima od 5 do 15 centimetara, a u višim od 15 do 25 centimetara, upozorio je RHMZ.

СУТРА СНЕГ У СРБИЈИ: Забелеће се и Београд - ево које још градове очекују прве пахуље

Foto: N.Skenderija

Jutarnja temperatura biće od 0 do 5, a najviša dnevna od 2 do 6 stepeni, a posle podne u osetnijem padu. Prema prognozi RHMZ, biće oblačno, a na severu Vojvodine suvo uz delimično razvedravanje. U ostalom delu zemlje mestimično sa padavinama.

U nižim predelima sa kišom koja će tokom dana uz pad temperature preći u susnežicu i sneg mestimično uz stvaranje snežnog pokrivača naročito na jugozapadu. Vetar slab i umeren, na severu i na planinama povremeno i jak, severni i severozapadni.

Foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom i susnežicom, krajem dana i uveče u pojedinim delovima grada i sa slabim snegom. Uveče i tokom noći u višim delovima grada moguće je formiranje manjeg snežnog pokrivača. Temperatura bez većeg kolebanja od 1 do 3 stepena.

Foto: Printscreen/RHMZ

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 2. januara, u nedelju oblačno, na severu suvo, u ostalom delu mestimično s padavinama. U nižim predelima sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), a u brdsko - planinskim predelima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača naročito u istočnim i jugoistočnim krajevima. Počeće da duva umeren, u košavskom području i jak jugoistočni vetar.

U ponedeljak ujutru slab mraz, tokom dana malo do umereno oblačno. Od utorka prolazna naoblačenja ponegde sa kišom, na planinama sa snegom, a jugoistočni vetar u slabljenju.

Foto: Printscreen/RHMZ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!