VLADA SRBIJE USVOJILA NOVE MERE: Ovo je detaljno radno vreme svih objekata za vikend

Tanjug

25. 12. 2020. u 17:24

VLADA Srbije odlučila je danas da se tokom predstojećeg vikenda omogući rad do 20 sati trgovinskim i ugostiteljskim objektima, uz povećanu kontrolu poštovanja epidemioloških mera.

ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ: Ово је детаљно радно време свих објеката за викенд

Foto: G. Šljivić

To je predviđeno izmenjenom Uredbom o sprečavanju i suzbijanju zarazne bolesti Covid - 19, koja se odnosi na predstojeći vikend (26. i 27. decembar), a koju je vlada usvojila na današnjoj sednici, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Novim merama obuhvaćeni su zatvoreni trgovinski centri i slični objekti u kojima se obavlja delatnost trgovine na malo, a čija je površina veća od 300 kvadratnih metara. U tom prostoru maksimalan broj posetilaca ograničava se na jednog posetioca na devet kvadratnih metara.

Redari će biti u obavezi da kontrolišu poštovanje epidemioloških mera u objektima - nošenje maski, držanje fizičke distance i broj dozvoljenih posetilaca, navodi se u saopštenju.

Milicionari u novobeogradskom kafeu / Foto P. Milošević

Na terenu će biti angažovan povećan broj sanitarnih inspektora, koji će kontrolisati poštovanje mera u objektima i hotelima, naročito na Kopaoniku i Zlatiboru.

Mere koje su već na snazi

Podsetimo, prema ranijoj odluci Vlade, objekti i ustanove iz oblasti kulture, mogu da rade svakog dana do 21 čas.

U skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non-stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Takođe, apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non-stop, svakoga dana bez ograničenja.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično, gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje