TIKVA I SUVO VOĆE NAJPRODAVANIJI: Na Badnji dan veoma živo na paraćinskoj pijaci
NA ZELENOJ pijaci u Paraćinu na Badnji dan, veliki pravoslavni praznik, danas je veoma živo, a prolećno sunce izmamilo je na tržnicu i prodavce i kupce.
Tikva za pečenje, kao posna poslastica, najtraženiji je proizvod, a cena je 50 dinara parče ili 60 dinara za kilogram.
U velikim količinama kupovalo se i voće, kako sveže - mandarine, pomorandže, banane, tako i suvo. Primat su držale suve šljive i smokve, a na par mesta mogle su se kupiti kajsije i urme.
Ko nije poranio jutros da sam iseče badnjak, još uvek može da ga kupi na pijaci. Cena je od 50 dinara za najmanju hrastovu gračicu, do preko sto, a odlično se prodaju i aranžmani sa zasađenom božićnom pšenicom. Njihova cena je od 100 do 400 dinara.
Preporučujemo
PARAĆINSKI MUZEJ NA INTERNETU: Nova znanja za onlajn pratioce u tri minuta na “Jutjubu”
05. 01. 2021. u 14:06
PRVOROĐENA BEBA DEČAK: U porodilištu u Paraćinu do 3. januara tri novorođenčeta
04. 01. 2021. u 20:33
VUČIĆ PRVI PUT JAVNO OTKRIO: Evo kakav će mir biti između Rusije i Ukrajine!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Njujorka i govorio o miru između Ukrajine i Rusije.
26. 09. 2024. u 20:56
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
STANjE I DALjE NESTABILNO: Evo ko će zameniti Sašu Popovića u Zvezdama Granda
Žiri ostaje u istom sastavu, ali će sada biti pred većim izazovom...
26. 09. 2024. u 19:20
Komentari (0)