MINISTAR STEFANOVIĆ: Nastavićemo da ulažemo i razvijamo "Zastava film"

Novosti online

08. 02. 2021. u 16:52

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Vojnofilmski centar "Zastava film", ustanovu u sastavu Uprave za odnose sa javnošću, koja je nedavno obeležila 72 godine postojanja.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Наставићемо да улажемо и развијамо Застава филм

Foto: Ministarstvo odbrane

O rezultatima rada Vojnofilmskog centra "Zastava film" i planovima za budućnost, ministra odbrane informisao je direktor tog centra potpukovnik Goran Ikonić, a tokom posete ministru Stefanoviću su prikazani nastavni filmovi "Taktičko-tehnički zborovi", "Otvoreni dani" i "Spomen-sobe", koji su pripremljeni za fakultativni predmet "Osnove sistema odbrane Republike Srbije".

Foto: Ministarstvo odbrane

- Drago mi je da vidim da "Zastava film" i danas čuva tradiciju naše vojske, da čuva uspomenu na sva ona slavna vremena i Prvog i Drugog svetskog rata, da čuva sve ono što je vojska nakon toga učinila za ovu zemlju i da čuva uspomenu na sve one divne ljude koji su i u ovoj kući i u čitavoj vojsci uspeli da učine herojske podvige, da učine da zapamtimo zbog čega su uvek bili sa takvim poverenjem naroda i zbog čega su tako dobro čuvali slobodu naše otadžbine. Drago mi je da vidim da ljudi iz "Zastava filma" i Uprave za odnose sa javnošću razmišljaju kako da unapredimo njihov rad, kako da unapredimo sve ono što ovu kuću čini tako velikom i da u budućnosti nastave da se bave filmskom delatnošću - istakao je ministar Stefanović.

On je podsetio da "Zastava film" snima i filmove edukativnog karaktera koji pomažu da naša deca uče o našoj istoriji, tradiciji, o slavi koju je vojska donela našoj zemlji.

- Zato želim da im pružim svu moguću podršku da nastave investicije i u opremu i u tehniku i u sredstva i u ljude i njihova primanja i da pomognemo da oni u narednim godinama budu ponos naše otadžbine i ponos naše vojske. Učiniću sve što mogu i da u projektima koji slede ova kuća dobije adekvatne prostorije, adekvatnu opremu i da zajednički gradimo jedan novi sistem koji će pomoći da naša deca dobiju najkvalitetnije filmove o svojoj vojsci, o našoj tehnici, o svemu što vojska kupuje, nabavlja, oprema se i zbog čega jeste tako moćan garant stabilnosti naše zemlje, ali naravno i da pomognemo svim drugim građanima da imaju uvid u to što "Zastava film" radi, šta je to što snima i da se podsete nekih filmova koji su donosili sjajne nagrade širom sveta i da sa takvom tradicijom nastavimo i u budućnosti - naglasio je ministar Stefanović.

Na kraju današnjeg obilaska, u znak sećanja na posetu, direktor "Zastava filma" potpukovnik Ikonić, u ime kolektiva Vojnofilmskog centra, uručio je ministru Stefanoviću eksponat u obliku filmske trake sa posvetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!