UŽIVAJTE JOŠ DANAS, DOLAZI NAM HAOS: Poznati meteorolog najavio veliku promenu vremena!

Novosti online

11. 05. 2021. u 18:32

NAKON današnjeg sunčanog i letnjeg dana i 30°C, narednih dana svežije i veoma promenljivo vreme, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

УЖИВАЈТЕ ЈОШ ДАНАС, ДОЛАЗИ НАМ ХАОС: Познати метеоролог најавио велику промену времена!

Foto: Katarina Mihajlović

U Srbiji u nastavku dana sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura do 30°C. Duvaće umerena do jaka košava, a na jugu Banata jugoistočni vetar imaće povremeno olujne udare.

Od srede se menja sinoptička situacija nad Srbijom. Očekuje se pad vazdušnog pritiska i uticaj doline, pa će biti promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana posle podne i uveče, kaže Đurić.

Biće uslova i za lokalne i kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima. Već u sredu svežije, ali će biti i veoma sparno, uz temperature od 22 do 26°C. Košava će duvati samo još ujutro na jugu Banata, ali će i tamo vrlo brzo prestati, najavio je meteorolog.

Od četvrtka do nedelje će zbog delovanja visinskog ciklona nad Srbijom, biti veoma nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a i dalje će biti uslova za grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura biće od 18 do 24°C.

Inače, grmljavinske nepogode potpuno su uobičajena pojava u ovom delu godine na našem području i česta su odlika vremena u toplom delu godine, a nariočito tokom maja i juna, tj. krajem proleća i početkom leta, kaže Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku