BANATSKE FIRME TRAŽE UČENIKE ZA PLAĆENU PRAKSU: Saradnjom kompanija i škola do adekvatnog obrazovanja đaka

PKS

01. 05. 2022. u 09:53

PRIVREDNICI Južnobanatskog regiona zainteresovani su za nove obrazovne profile koji bi se formirali u školama na području privredne komore Južnobanatskog regiona kako bi se obezbedio mlad i obučen kadar za rad u kompanijama.

БАНАТСКЕ ФИРМЕ ТРАЖЕ УЧЕНИКЕ ЗА ПЛАЋЕНУ ПРАКСУ: Сарадњом компанија и школа до адекватног образовања ђака

Đaci će imati praksu i u čuvenom restoranu u Pančevu/Zoran Černoh, Foto Privatna arhiva

Predlogom plana upisa u školsku 2022/2023. godinu po dualnom modelu obrazovanja, 28 kompanija Južnobanatskog regiona (Pančevo, Vršac, Kovin, Padina, Plandište, Alibunar) iskazalo je potrebu za 168 učenika raspoređenih u 18 obrazovnih profila koji se školuju u devet srednjih stručnih škola.

„PKS-RPK Pančevo je tokom prethodnih godina sprovela brojne aktivnosti u realizaciji modela dualnog obrazovanja. U Mašinskoj školi Pančevo i Ekonomsko-trgovinskoj školi Paja Marganović se već obrazuju bravari-zavarivači, mehaničari motornih vozila, operateri mašinske obrade, tehničari mehatronike, trgovci, kuvari i konobari po modelu dualnog obrazovanja“, navodi Zoran Černoh iz RPK Pančevo.

Kako bi obezbedila kadrove za buduće poslovanje, poznata ugostiteljska firma „Poko Loko“ i aktivna članica RPK koja broji oko 90 zaposlenih, sarađuje sa Ekonomsko-trgovinskom školom “Paja Marganović” iz Pančeva.

Jelena Šunjkić, direktorka „Poko Lokoa“, navodi da će učenicima biti dodeljen mentor tokom njihove obuke i imaće priliku da uče od najboljih kadrova koji rade u ovom pančevačkom ugostiteljskom objektu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?