ISTOK SRBIJE ČEKA NOVE INVESTICIJE: Spremno 30 projekata za ulaganje

V. N.

28. 05. 2022. u 18:28

ISTOČNA Srbija nudi investitorima iz dijaspore i međunarodnim ulagačima više od 30 spremnih projekata i lokacija za investiranje i pokretanje biznisa.

ИСТОК СРБИЈЕ ЧЕКА НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Спремно 30 пројеката за улагање

Foto: PKS

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) u saradnji sa lokalnim vlastima i privredom tog regiona sistematizovala je investicione lokacije, projekte i mogućnosti, kako bi ih ponudili zainteresovanima za ulaganja.

- Postoje državni podsticaji za investicije jer istočna Srbija predstavlja jedan od slabije razvijenih regiona - objašnjava Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama i JPP Privredne komore Srbije.

Andrić kaže da će PKS nastaviti sa promocijom i drugih delova zemlje na nacionalnom nivou, kako bi se predstavili potencijali čitave zemlje.

Zato će PKS kroz Link Up projekat "Poveži se Srbijo!" uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije, do kraja godine održati prezentacije projekata zainteresovanim investitorima u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj.

Prezentaciju investicionih potencijala istočne Srbije organizovao je RARIS sa Privrednom komorom Srbije u okviru projekta "#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam" koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili