Počeo drugi festival posvećen jagodastom voću

Novosti online

22. 09. 2023. u 15:00

NIZOM edukativnih radionica, u Privrednoj komori Srbije, posvećenih unapređenju proizvodnje, potrošnje i izvoza jagodastog voća - maline, kupine, jagode, borovnice i drugih vrsta, počeo je drugi "Belgrade Berry Festival".

Почео други фестивал посвећен јагодастом воћу

Foto: PKS

Srbija je jedan od lidera u izvozu u ovom sektoru, naročito smrznute maline, to i ostaje uprkos izazovima, poruka je prvog dana skupa.  

Veljko Jovanović, savetnik predsednika PKS, ističe da je prvog dana Festivala održano niz radionica posvećenih marketingu, prodaji i promociji putem društvenih mreža, inovacijama i održivoj proizvodnji, standardima kvaliteta velikih sistema kao što je LIDL, a predstavljeni su i startapi u oblasti jagodastog voća.  

- Cilj projekta „Berry Academy" i biltena je unapređenje proizvodnje, prerade i tržišta jagodastog voća, jer je Srbija jedan od lidera u izvozu u ovom sektoru. Akademija je nastala sa idejom da se redovno organizuju edukacije, kursevi, razmenjuje znanje i iskustvo, organizuju susreti proizvođača, prerađivača i izvoznika sa predstavnicima institucija. Cilj nam je da unapredimo komunikaciju u ovom važnom delu poljoprivredne proizvodnje, kao i ceo sektor - objasnio je Jovanović.

Bilten će se baviti najznačajnijim temama iz oblasti proizvodnje i tržišta maline, jagode, borovnice, kupine i drugih bobica koje se proizvode i prerađuju u Srbiji. „Berry Academy" biće u Beogradu i Užicu, dok će se u njen rad uključiti i regionalne privredne komore.

Drugi dan „Belgrade Berry Festival" je na otvorenom, posvećen je izlagačima kojih će biti oko 70, degustaciji proizvoda od jagode, maline, kupine, borovnice i drugog bobičastog voća, uz prateći zabavni program i muzičke nastupe. Manifestacija sutra počinje u 12.00 časova, u Beogradu na vodi, a održaće se na platou iza Geozavoda.

Festival je prošle godine posetilo preko 30.000 ljudi, a ovogodišnji ima i međunarodni karakter zahvaljujući izlagačima iz Hrvatske.

„Belgrade Berry Festival" podržali su GIZ, PKS, Dunav osiguranje, kao i Lidl Srbija, Banca Intesa, Turistička organizacija Srbije, Telegrup i brojni partneri i prijatelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu