Specijalno priznanje PKS „Feniks Grupi“ za 15 godina uspešnog ambasadora u Srbiji

Novosti onlajn

13. 09. 2024. u 12:53

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež dodelio je specijalno priznanje Komore za izuzetan doprinos dostupnosti farmaceutskih proizvoda na našem tržištu „Feniks grupi Srbija" (Phoenix group Serbia), na svečanosti povodom 15 godina poslovanja te kompanije i 10 godina rada apotekarske ustanove „Benu" u našoj zemlji.

Специјално признање ПКС „Феникс Групи“ за 15 година успешног амбасадора у Србији

Foto: Boban Ristić

„Višestruko je značajno vaše prisustvo ovde, ali ono što je možda najvažnije su znanje, tehnologije i principi poslovanja koje ste doneli i učinili celo tržište kompetentnim po istim standardima kao u mnogo razvijenijim zemljama", istakao je Čadež.

Foto: Boban Ristić

Podsetio je na značaj logističkog centra koji je ta kompanija 2017. godine otvorila u Šimanovcima, iz kojeg se lekovi isporučuju za ceo Zapadni Balkan, čime je Srbija postala regionalni hab za poslovanje ove kompanije, jedan od četiri takva u Evropi.

Foto: Boban Ristić

Čadež je ukazao da je zajedničkim radom kompanije sa Udruženjem za farmaciju i medicinsku delatnost PKS i u saradnji sa Vladom Srbije, nadležnim ministarstvima i institucijama, poboljšano niz propisa prethodnih godina u našoj zemlji, istakavši značaj dostupnosti farmaceutskih proizvoda ove kompanije na domaćem i regionalnom tržištu u periodu korone, ali i kontinuirano društveno odgovorno poslovanje „Feniks grupe" u Srbiji.

Foto: Boban Ristić

„Svi vaši predlozi i angažovanje, znanje i iskustvo, za nas su zaista ne samo važni nego i presudni da budemo bolji i da se razvijamo u skladu sa trendovima koji postoje i u drugim delovima Evrope", poručio je Čadež.

 „Od prvog dana poslovanja u Srbiji, ali i celom regionu, trudimo se da budemo lider pozitivnih promena i da gradimo partnerske odnose sa industrijom, državnim institucijama i klijentima, čineći tako nezamenljivu kariku lanca snabdevanja farmaceutskim proizvodima", istakao je Ivan Banković, predsednik Odbora direktora „Feniks grupe" u Srbiji.

Foto: Boban Ristić

Članica Gradskog veća za zdravstvo Novog Sada Aleksandra Ilić istakla je da se „Feniks grupa" pokazala kao odličan partner kada je u pitanju sistemsko rešavanje problema državnih apoteka u Srbiji, dok je Joakim Sovada, predsednik Odbora direktora kompanije od 2019. do 2023. godine, ukazao na pozitivno iskustvo poslovanja te kompanije u našoj zemlji.

Povodom jubileja, kompanija je na svečanosti uručila donacije udruženjima NURDOR i NORBS.

„Feniks grupa", kompanija sa sedištem u Manhajmu (SR Nemačka), vodeća je evropska kompanija aktivna u 29 zemalja Evrope sa više od 45.000 zaposlenih i 224 logistička centra u Evropi. Od 2009. godine u Srbiji, u svojih pet pravnih lica, ima više od 2.500 zaposlenih, a sa četiri skladišta i 450 apoteka daje značajan doprinos pružanju vrhunske farmaceutske usluge.

Foto: Boban Ristić

Foto: Boban Ristić

Foto: Boban Ristić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao