Saradnja CDT PKS i Semos Education na usavršavanju zaposlenih u kompanijama

Novosti online

28. 10. 2024. u 11:50

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (CDT PKS), lider u podršci digitalnoj transformaciji domaće privrede i Semos Education, renomirana kompanija u oblasti edukacije i tehnoloških obuka, sarađivaće na organizaciji obuka i stručnom usavršavanju zaposlenih u kompanijama širom Srbije sa ciljem unapređenja i modernizacije poslovanja i jačanja konkurentnosti na globalnom tržištu.

Сарадња ЦДТ ПКС и Semos Education на усавршавању запослених у компанијама

Foto PKS Boban Ristić

To je potvrđeno Memorandumom o saradnji koji su potpisali Predrag Nikolić, direktor CDT PKS, i Ivana Čiplakovska, predstavnica kompanije Semos Education. Kako je najavljeno, prve obuke kreću već u januaru 2025. godine. Osim Beograda, edukacije će biti organizovane i u drugim gradovima i opštinama širom Srbije, u saradnji sa regionalnim privrednim komorama.

Cilj inicijative jeste da više od 1.500 zaposlenih iz ključnih sektora, kao što su automobilska i prehrambena industrija, farmacija, građevinarstvo i drugi, prođe kroz edukativne programe koji će omogućiti sticanje neophodnih znanja za digitalnu transformaciju i primenu naprednih tehnologija, istakli su potpisnici.

 „Očekujemo da će ova inicijativa pomoći domaćim preduzećima da unaprede svoje poslovne modele, povećaju konkurentnost i lakše odgovore na izazove modernog tržišta“, izjavio je Dragan Tanasković, komercijalni direktor CDT haba. On dodaje da je plan da budu obuhvaćeni svi regioni Srbije, kako bi kompanije, bez obzira na svoju lokaciju, imale pristup najnovijim znanjima u oblasti digitalizacije i automatizacije.

Tanasković je naglasio da ovaj pristup ističe značaj decentralizacije znanja i tehnoloških resursa, podstičući ravnomeran ekonomski rast širom zemlje. „Cilj naše saradnje sa Semos Education nije samo unapređenje pojedinačnih kompanija, već jačanje srpske privrede u celini. CDT PKS će, u saradnji sa regionalnim komorama širom zemlje, aktivno raditi na promociji ove inicijative, pružajući kompanijama podršku u procesu usvajanja i primene inovacija,“ istakao je Tanasković.

Prema njegovim rečima, nije cilj samo odgovor na trenutne potrebe kompanija, već razvoj održivog sistema stalne edukacije. Obrazovani i kvalitetni kadrovi u kompanijama neće samo privući domaće, već i strane investitore koji će prepoznati Srbiju kao stabilnu, modernu i tehnološki razvijenu investicionu destinaciju.

„Saradnja između Semos Education i Centra za digitalnu transformaciju predstavlja ključni korak ka unapređenju lokalnih kompanija. Ova inicijativa će omogućiti brže usvajanje digitalnih alata i metoda rada, što će značajno doprineti konkurentnosti i razvoju privrede Srbije u digitalnoj eri“, rekla je Ivana Čiplakovska, predstavnica Semos Education.

Ona je ukazala na važnost investiranja u zaposlene, jer su, po njenim rečima, najveći resurs svake kompanije kvalifikovani ljudi koji prate najnovije tehnologije. „Kao vodeći trening centar koji prati tehnološke i tržišne trendove, verujemo da ćemo ovom saradnjom pozicionirati Srbiju među vodeće zemlje u Evropi kada su u pitanju edukacija i sertifikacija stručnih kadrova“, dodala je Čiplakovska.

Semos Education, sa gotovo tri decenije iskustva u obrazovanju i tehnološkoj edukaciji, posvećen je pružanju vrhunskih edukativnih programa koji su prilagođeni specifičnim potrebama zaposlenih iz različitih industrija. Sa portfoliom od preko 300 specijalizovanih kurseva, Semos Education obezbeđuje relevantna i savremena znanja iz oblasti informacionih tehnologija, poslovnih procesa, upravljanja projektima, kao i veštačke inteligencije (AI), koja je ključna za budućnost poslovanja.

Takođe, kao član globalne mreže trening centara LLPA i kroz saradnju sa vodećim svetskim tehnološkim gigantima kao što su Microsoft, AWS, ISTQB i CISCO, Semos Education postavlja standarde u edukaciji i omogućava domaćim kompanijama da usvoje najnovije globalne trendove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA NIJE U REDU SA TIM?: Čuveni teniser otkrio kada bi Novak Đoković mogao da završi karijeru