ŠABAC GRAD BUDUĆNOSTI: Potpisivanjem ugovora ozvaničeno finansiranje programa energetske sanacije u gradu na Savi (FOTO)

V. M.

25. 06. 2021. u 18:26

GRAD Šabac jedan je od 67 gradova i opština kojima je Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo finansiranje programa energetske sanacije, odnosno zamene stolarije.

ШАБАЦ ГРАД БУДУЋНОСТИ: Потписивањем уговора озваничено финансирање програма енергетске санације у граду на Сави (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Tim povodom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Kraljevu potpisao ugovor sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović. On je istakao da je cilj da svaka kuća i domaćinstvo na selu imaju mogućnost da zamene dotrajala vrata i prozore.

- Zbog loše izolacije, troši se dosta više toplotne i električne energije. Polovinu novca za zamenu subvencionisaće država i lokalna samouprava, a drugu polovinu građani. U narednom periodu naša lokalna samouprava raspisaće dva javna poziva, za kompanije i građane. Ovo je samo početak, u narednoj godini ćemo izdvojiti mnogo veća sredstva za veliki broj domaćinstava. Zajedno sa državom razvijamo Šabac kao grad budućnosti - rekao je gradonačelnik Pajić.

Lokalne samouprave za subvencije namenile su 235 miliona dinara, dok su raspoloživa sredstva podsticaja Ministarstva rudarstva i energetike 224 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje