DA DRINA VIŠE NE BUDE GRANICA: Otvoren novi most „Bratoljub“ i granični prelaz između Bratunca i LJubovije (FOTO)

V. MITRIĆ

28. 11. 2021. u 19:43

DRINA je granica onoliko koliko mi hoćemo da bude granica.

ДА ДРИНА ВИШЕ НЕ БУДЕ ГРАНИЦА: Отворен нови мост „Братољуб“ и гранични прелаз између Братунца и Љубовије (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Drina nas deli onoliko koliko mi dopustimo da nas deli. Mora da dan poveže sa obe strane, jer radimo isto i radujemo se istim stvarima - rekao je, na otvaranju mosta „Bratoljub“ i novog graničnog prelaza, Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, “ovaj most je nada i nadam sam da su ova divna deca, koju ste doveli, i na čemu sam vam jako zahvalan, rasti mnogo srećnije nego što smo mi rasli”.

- Dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, Republika Srpska će biti čuvana, branjena, pomagana gde god treba i kako god treba. Svaka pobeda Republike Srpske je i pobeda Republike Srbije. Svaki uspeh RS nas raduje, a svaka tuga i muka pogode nas, jer jesu i naša tuga i muka - poručio je Vulin. - Republika Srpska i Republika Srbija žele mir, žele prosperitet. Ovaj most smo gradili dve godine, a onda smo najmanje četiri godine čekali da se birokrate i zla politička volja smiluju i dopuste građanima sa obe obale da žive rade i bolje i jednostavnije.

Po Vulinovim rečima, nema opravdanja što se šest godina čekalo da se pređe preko ovog lepog mosta, a Srbija je uradila sve što je trebalo da učini, brzo i odmah. Čestitao je ljudima sa obala Drine, poželevši sreću, zdravlje i svu blagodet, naglašavajući da među braćom ne sma da bude granica.

Most koji je država Srbija izgradila još 2017. godine dugačak je 227 i širok 14 metara. Stoji na osam stubova, među kojima su četiri na živoj reci. Za njegovu izgradnju Srbija je izdvojila 13 miliona evra. BiH je, preko Uprave za indirektno oporezivanje, izgradila zdanja na levoj obali Drine, za kontrolu vozila, putnika, roba, za carinu i inspekcije.

Veliku zahvalnost Srbiji „za ovo vizionarsko delo na Drini, na blagodet narodu sa obe obale Drine, istakli su premijer RS, Radovan Višković, ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović, kao i čelnici opština Milan Jovanović, predsednik opštine Ljubovija i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić. Njihova poruka da ovaj zajednički veliki posao vlasti sa dve obale predstavlja „samo početak“ velikih dela od značaja za ljude oko reka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)