KAKO SE PRIJAVITI ZA 100 EVRA: Link za prijavu za 100 evra, koraci i uslovi

Novosti online

15. 01. 2022. u 00:15

ZA građana starosti od 16 do 29 godina za dobijanje državne pomoći u izosu od 100 evra počela je prijava od ponoći.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 100 ЕВРА: Линк за пријаву за 100 евра, кораци и услови

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako se prijaviti za 100 evra?

Ministar finansija Siniša Mali je u toku jučerašnjeg dana objasnio kako izgleda prijava za novčanu pomoć od 100 evra. Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na liku za prijavu za 100 evra: idp.trezor.gov.rs, od 15. do 30. januara.

- Proces prijave je jednostavan. Neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične karte i izabrati banku u koju želite da se novac uplati. Ako ne postoji račun u banci, samo je potrebno izabrati željenu banku, u kojoj će biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti 100 evra. Posle toga, novac može da se podigne sa ličnom kartom. Za nas je to veoma važna mera, jer želimo da pokažemo da podržavamo mlade, one na kojima naša zemlja ostaje. Ovim pokazujemo koliko su važni i ispunjavamo još jedno obećanje - rekao je Mali.

Isplata 100 evra kreće od 1. februara

Mali je precizirao da prijava traje do 30. januara, a da isplata počinje u februaru 2022. godine.

- Očekujem da ćemo 1, 2 i 3. februara isplatiti sve koji se budu prijavili za 100 evra, a prema podacima, reč je o milion naših sugrađana, koje pozivam da se prijave i da iskoriste ovu mogućnost koju im država pruža - rekao je ministar finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

40 GODINA ČUVALI JEZIVU TAJNU U ŠUPI: Otac i sin počinili nezapamćen zločin - policajci bili u šoku posle otkrića (VIDEO)