MINISTAR MALI: Za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra do sada prijavljeno 968.000 mladih

Novosti online

25. 01. 2022. u 10:04

MINISTAR finansija Vlade Republike Srbije Siniša Mali istakao je da se za novčanu pomoć od 100 evra za mlade od 16 do 29 godina prijavilo čak 968.000 mladih.

МИНИСТАР МАЛИ: За једнократну новчану помоћ од 100 евра до сада пријављено 968.000 младих

Foto: Printskrin

Mali je rekao da prema zvaničnim brojkama, maltene svi, koji su stekli uslove, su se prijavili za ovu vrstu državne pomoći.

Ministar je naveo da je cilj države bio da stvori lepu i pozitivnu atmosferu, kao i širenje optimizma među mladima.

- To je dokaz koliko je država stabilna. Neki će da ulože u obrazovanje, neki će da izvedu devojku, baku deku, da kupe cipele ženi. Mnogi su rekli sportsku opremu, jedan dečko je rekao planinarsku opremu i slično... - istakao je Mali.

Mali je dodao da je ovo dokaz koliko država brine o mladima.

- To je za mnoge možda prvi novac koji su neki dobili - napomenuo je Mali.

Mali je dodao da sav taj novac opet ide u srpsku ekonomiju, što je, kako objašnjava apsolutno opravdana ekonomska mera.

- Podsetiću, u petak smo isplatili 10.000 dinara zdravstvenim radnicima. Tu su dve pune godine njihove borbe sa koronom. I podsećamo da ćemo 10. februara isplatiti 20.000 penzionerima i zdravstvenim radnicima - rekao je Mali.

Mali je rekao da država pomaže građane već dve godine, a prva isplata bila je 100 evra za građane, nakon čega su usledile brojne pomoći za sve građane Srbije, kao i za Srbe na Kosovu i Metohiji.

- 8.7 milijardi evra je uloženo u pomoć privrede, kao i svim građanima - rekao je Mali.

Mali je dodao da je za dve godine Srbija ekonomski napredovala više nego neke veće zemlje, čime je dobila status prve zemlje u Evropi po stopi rasta.

- Ja govorim o brojevima kao ministar, ali u suštini ekonomske politike je običan čovek, sa svim problemima, strahovima... Mi smo hteli da pomognemo, podržimo. Slušali smo šta govore ljudi, šta je problem - naglasio je Mali.

Govoreći o podršci roditeljima, Mali je naveo da će pored novčanih sredstava, roditeljima pomoći i pri kupovini stanova.

- Radi se o ozbiljnoj ekonomskoj policiji, podršci mladima, jer bez njih nema budućnosti Srbije. Mi pokazujemo spremnost, pre svega - rekao je Mali.

Fiskalizacija

Govoreći o akciji prikupljanja fiskalnih računa, Mali je naveo da će zasigurno, takvih akcija biti još više, sa dosta brojnih nagrada.

Mali je takođe pozvao sve one koji žele da se prijave za subvenciju radi dobijanja fiskalnih uređaja, to urade što pre. Mali je dodao da će novi sistem fiskalizacije biti primenjen od 30 aprila.

- Građani moraju da shvate koliko je važno da uzimamo fiskalne račune - rekao je Mali.

Mali je naveo da će ukupan rast penzija biti 11,3 odsto.

- Nama je cilj da do 2025. godine ima 900 evra prosečnu platu, i 420 - 430 evra da bude prosečna penzija - rekao je Mali.

Atentat na Vučića

Mali je naveo da se radi o ozbiljnoj pretnji koju nikako ne treba zanemariti.

- Imamo kredibilne informacije, imamo i ime i prezime čoveka koji je to trebao da izvrši. Umešanost tajnih službi, nekih obaveštajnih organizacija u regionu, tu je previše detalja koje smo dobili od Europola - rekao je Mali.

Mali je rekao da je problem što nikome jaka i stabilna Srbija ne odgovara.

- Ja sam siguran da će naše službe reagovati na pravi način i da će se to zaustaviti. Niko se ne igra sa ovim, ovo su ozbiljne pretnje po budućnost Srbije - zaključio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća