VEĆ PARAFIRANI I NOVI UGOVORI: "Dubai Ekspo 2020" do sada posetilo 900 privrednika iz Srbije i ostvareno oko 5.000 poslovnih kontakata

Tanjug

30. 01. 2022. u 09:11

PRESTIŽNU svetsku izložbu "Dubai Ekspo 2020". u protekla četiri meseca posetilo je oko 900 privrednika iz Srbije, a očekivanja su da će u predstojećim tematskim nedeljama, posvećenim poljoprivredi i vodi, učestvovati još više od 100 srpskih privrednika, izjavio je za Tanjug šef kancelarije PKS u Dubaiju Marko Selaković.

ВЕЋ ПАРАФИРАНИ И НОВИ УГОВОРИ: Дубаи Експо 2020 до сада посетило 900 привредника из Србије и остварено око 5.000 пословних контаката

Foto Tanjug

On je ukazao da je u prvih šest tematskih nedelja ostvareno više od 5.000 poslovnih kontakata, koji su rezultirali sa više od 15 potpisanih predugovora i ugovora i uspostavljanjem mnogobrojnih novih partnerstava, ne samo iz regiona UAE i Bliskog istoka.

- Sve saradnje koje uspostavljamo na međunarodnom planu, od najvećih i najrazvijenijih zemalja kao što su SAD, Rusija, Indija, Švedska, pa do nekih potpuno novih tržišta kao što su Argentina ili Malezija, zasad nailaze na izuzetno dobar odziv naših privrednika - rekao je Selaković.

Ukazao je da među privrednicima koji učestvuju na "Dubai Ekspo 2020" postoje različite kompanije, od velikih do malih preduzeća, kao i startapi, koji žele da otpočnu svoje poslovanje na tržištu UAE i Bliskog istoka.

Na pitanje za šta od događaja na izložbi vlada najveće interesovanje naših privrednika, Selaković odgovara da su to pre svega b2b (biznis tu biznis) događaji, koji se organizuju u paviljonu Srbije, gde u svakoj tematskoj nedelji učestvuje više desetina stranih predstavnika sa svih kontinenata.

- Najviše novih poslova je u domenima visokih tehnologija, nekih savremenih rešenja koja ulaze u domen virtuelne realnosti, takođe i u IKT - naveo je Selaković i dodao da sve to ukazuje da je Srbija na "Ekspo" predstavila jedan od najzapaženijih biznis programa u konkurenciji 192 zemlje.

Svetska izložba "Dubai Ekspo 2020" traje do 31. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak