MINISTARSTVO FINANSIJA O FISKALIZACIJI: Poljoprivredni proizvođači oslobođeni obaveza

Novosti online

10. 03. 2022. u 14:21

POVODOM uvođenja novog modela fiskalizacije čija je primena obavezna od 1. maja 2022. godine, Ministarstvo finansija još jednom pojašnjava da su od te obaveze oslobođeni poljoprivredni proizvođači koji svoje proizvode prodaju na pijačnim tezgama, ukoliko nisu registrovani kao preduzetnici kod Agencije za privredne registre.

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА О ФИСКАЛИЗАЦИЈИ: Пољопривредни произвођачи ослобођени обавеза

Foto N. Skenderija

- Za razliku od navedene kategorije poljoprivrednih proizvođača, posebno ukazujemo na to da obavezu fiskalizacije imaju lica (obveznici fiskalizacije) koji se bave preprodajom robe na pijačnim tezgama, a sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i onemogućavanja nelojalne konkurencije koja zbog takvog načina poslovanja postoji na tržištu - piše u saopštenju ministarstva.

Napominje se i da su predstavnici Ministarstva finansija mesecima unazad kontinuirano u kontaktu sa predstavnicima lica koja obavljaju delatnost na pijacima, kao i da je deo ovih lica koja se bave preprodajom robe već prijavio poslovni prostor koji se nalazi na pijaci, i po tom osnovu ostvario pravo na subvenciju za kupovinu novih fiskalnih uređaja.

- Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je najkasnije 30. april 2022. godine, i neće biti odlaganja tog roka. Do sada je oko 130.000 obveznika fiskalizacije prijavilo svoje poslovne prostore za prelazak na novi model. Novom uredbom, koja će se danas naći na sednici Vlade Srbije, biće otvoren novi rok za prijavu za subvencije, od 15. marta do 5. aprila ove godine - saopštili su iz ministarstva.

Oni su još jednom pozvali sve obveznike fiskalizacije da se prijave za subvencije i da što pre pređu na novi model, te da ne čekaju poslednji rok, koji ističe 30. aprila 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države