MOMIROVIĆ U UŽICU: Višedecenijski problem klizišta konačno će biti trajno rešen

Novosti online

17. 05. 2022. u 12:39

NAPRAVLjEN je još jedan korak u trajnom rešavanju problema meštana u naselju Koštica, i uveran sam da će izabrani izvođač radove završiti u ugovorenom roku, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon potpisivanja ugovora kojim će se regulisati finansiranje sanacije klizišta u Užicu.

МОМИРОВИЋ У УЖИЦУ: Вишедеценијски проблем клизишта коначно ће бити трајно решен

Foto: Ministarstvo

- Naš zadatak nije samo da gradimo auto-puteve, brze pruge i infrastrukturne projekte, već je naš zadatak da se uključimo i rešavamo sve probleme koji ne mogu biti rešeni iz različitih razloga - zbog nedostatka resursa, nedostatka kapaciteta na lokalu ili određenom regionu - izjavio je ministar Momirović.

Sa resornim ministrom ugovor je potpisala gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević koja je istakla da je ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznalo ozbiljnost i hitnost problema i na sebe preuzelo obavezu obezbeđivanja sredstava kako bi se problem na sanaciji klizišta rešio trajno.

Klizište u Ulici Svetozara Markovića u Užicu je višegodišnji problem. Trenutno je ugroženo 30 kuća, koje su bez vode i kanalizacije. Ugovorom o prenosu finansijskih sredstava između MGSI i Grada Užice, ministarstvo se obavezuje na realizaciju projekta sanacije klizišta i finansira ukupni iznos od 110.000.000 dinara. Grad Užice je sproveo javnu nabavku za izbor izvođača na sanaciji klizišta i izabrani izvođač je kompanija „Jedinstvo Užice“.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar Tomislav Momirović govorio je o svim aktuelnim pitanjima, održao je i radni sastanak u Gradskoj kući u Užicu, a zatim će obići radove na renoviranju železničke stanice Užice. Radni dan nastaviće obilaskom deonice Kokin Brod – Pribojska banja, gde se radovi izvode intenzivno i odvijaju se planiranom dinamikom.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod – Pribojska banja, u ukupnoj dužini od 25,81 km. započeti su septembra 2021. godine i uključena su dva izvođača: „Novi Pazar put“ i „Putevi Užice“.

Vrednost ugovorenih radova koje izvodi „Novi Pazar put“ je 451.186.142,44 din. za trasu u dužini 10,04 km. Do sada je urađeno preko 75 odsto vrednosti radova. Predračunska vrednost radova koje izvodi AD „Putevi“ Užice iznosi 369.607.044,95 din. za trasu u dužini 8,157 km. Do sada je realizovano oko 55 odsto vrednosti radova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)