ZNAČAJAN DOGOVOR VUČIĆA I ORBANA: Srbija će u Mađarskoj uskladištiti 300 do 500 miliona kubika gasa

Tanjug

21. 05. 2022. u 16:05

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom dogovorio da Srbija može da uskladišti 300 do 500 miliona kubika gasa u Mađarskoj.

ЗНАЧАЈАН ДОГОВОР ВУЧИЋА И ОРБАНА: Србија ће у Мађарској ускладиштити 300 до 500 милиона кубика гаса

Foto: Tanjug

- Važno je što nam premijer Mađarske omogućava da uskladištimo između 300 i 500 miliona kubnih metara gasa - rekao je Vučić za TV Pink, objasnivši da bi time osigurali snabdevanje za najteža tri meseca čak i da neko iseče linije snabdevanja.


Predsednik je rekao i da će Srbija "naći novac za sve to, čak i unapred", iako to, kaže, nije lako.

Kad je reč o struji, Vučić kaže da će Srbija kupovati fjučerse i forvardse.

- Dakle, bolje da kupimo unapred, ali da imamo to garantovano i tražićemo dogovore preko prijateljskih zemalja, da ne mogu da nam kažu da zbog više sile ne mogu da nam daju struju. Moramo o svemu tome da brinemo kako bismo obezbedili naše građane za zimu. Nisu u pitanju samo topli stanovi već i da li ćemo obezbediti struju za fabrike da bi mogle da rade. Verujem da ćemo u tome uspeti - naveo je Vučić.
Najavio je da će od ponedeljka krenuti u obilazak svih velikih infrastrukturnih radova.

- Nismo ih zaustavili, da vidimo kakvo je stanje sa izgradnjom metroa u Beogradu, Moravskim koridorom, požarevačkim koridorom - naveo je Vučić.

Kazao je da uskoro treba da krene potpisivanje i radovi na prvoj deonici brze pruge Niš - Beograd od Ðunisa do Stalaća, kao i da moraju da počnu pregovori za obnovu barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

Vučić je rekao da se gradi i autoput Ruma - Šabac i da je most kod Šapca već gotovo više od 73 odsto i da je počela gradnja prvih 4,5 km autoputa od Šapca do Loznice.

"Moramo da ubrzamo jer moramo da održimo stopu rasta i budemo među prvih pet zemalja u Evropi i ove godine, jer to nam omogućava da čuvamo napredak Srbije i obezbeđujemo veće plate i penzije. Uveren sam da ćemo zajednički uspeti da pobedimo sve nedaće i izazove i osiguramo nacionalni ponos zemlje i ekonomski prosperitet", naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)