AMERIČKI zakonodavci moraju hitno da reaguju kako bi SAD mogle da nastave da plaćaju svoje račune, poručio je danas zamenik američkog ministra finansija Vali Adejemo.

Komentari (2)

Moskva

16.05.2023. 09:30

Америка је дошла пред колапс. Посебно на то утиче губитак глобалне доминације долара. Такође зближавање Саудиске Арабије и Ирана као и низ мера које су преузеле земље ОПЕК а које нису ишле низ длаку Америци, проузроково је урушавање позиције долара. Трговина земаља попут Кине, Индије, Ирана, Бразила, Русије Саудиске Арабије… националним валутама и другим уместо долара за нафту и друге ресурсе довео је да дорар изгуби и ону магичну и чаробну позицију коју му је још од почетка 70. гидина прошлог века доносила а то је “Петро Долар” Баш због свега овога Америка ће доживети тежак ударац и можда је боља варијанта да допусти да се не договоре па да наступи криза, него и поред свега да је имају. Овако имају тај изговор да је ово бирократска криза јер да је Конгрес одобро било би све како треба. Све у свему најтежи дани тек долазе за Америку, године… њих треба дочекати и преживети

Liu Xin

17.05.2023. 14:44

Amerika je kao Frankenštajn u Stuart Hughes Diamond Edition odelu, koji je danonoćno na infuziji sveže odštampanih dolara, uz budnu pažnju i negu ostatka sveta, zabrinutom za sudbinu rezervne svetske valute. Upućeni kažu da svaka prosečna egipatska mumija izgleda zdravije i perspektivnije.