MINISTARKA TANASKOVIĆ POSETILA PORODIČNO GAZDINSTVO: "Poljoprivrednici imaju mnoga pitanja, videćemo šta sve možemo da im pružimo"

Novosti online

19. 09. 2023. u 16:12

MINISTARKA poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković posetila je danas poljoprivredno gazdinstvo porodice David u mestu Skorenovac u opštini Kovin.

МИНИСТАРКА ТАНАСКОВИЋ ПОСЕТИЛА ПОРОДИЧНО ГАЗДИНСТВО: Пољопривредници имају многа питања, видећемо шта све можемо да им пружимо

FOTO: Novosti

Ministarka je obišla i mlad bračni par sa troje dece koji imaju manje poljoprivredno gazdinstvo, a takođe je veoma bitno da je više od 20 poljoprivrednika postavljalo pitanja i da su svi oni dobili adekvatne odgovore.

Porodica David i njen domaćin Adrian bavi se ratarstvom i stočarstvom. Uzgajaju pšenicu, kukuruz, soju i detelinu. Obrađuju oko 30 hektara zemlje od čega je u njihovom vlasništvu 20 hektara. Od stoke imaju bikove, svinje i sitnu živinu.

FOTO: Novosti

- Imam 20 hektara zemlje, deset u zakupu, radim vrtarstvo i radim sa bikovima, malo sejemo žito, malo kukuruz. Ove godine je dobar rod, kukuruza ima oko šest tona po lancu ili po hektaru devet tona - rekao je domaćin porodice David.

Na pitanje o tome da li planira da konkuriše za subvencije, Adrian je odgovorio da su njegovom gazdinstvu potrebni traktori i adekvatna mehanizacija zbog čega planira da proba da konkuriše.

- Teško je baviti se poljoprivredom, ali radimo. Treba da se radi, ali idemo dalje i to je to.

FOTO: Novosti

Ministarka je navela i da sastanak smatra veoma učinkovitim zato što svi zadovoljni odlaze sa njega.

- Ovde sam posetila porodicu u kojoj žive tri generacije poljoprivrednika na jednom mestu. Ovaj mladi poljoprivrednik se bavi pre svega ratarstvom, ali i stočarstvom. Ovo je stvarno pohvalna priča i videćemo šta je to što možemo kao država da uradimo da se njihovo stado eventualno obnovi, a proizvodnja nastavi - rekla je Tanasković.

FOTO: Novosti

Na pitanje o tome šta poljoprivrednike najviše interesuje, ministarka Tanasković je odgovorila kako ima više kategorija pitanja.

- Ne zanima ih samo mehanizacija, pitanja ima puno a ona se razlikuju od mesta do mesta. Ovde su pitanja i o poljoprivrednim penzijama, o otkupu mleka i ceni otkupa. Ja sam se iznenadila kad sam čula da je jedna mlekara spustila čak na 34 dinara cenu mleka - rekla je ona.

FOTO: Novosti

- Na poslednjem sastanku koji smo imali pre nekoliko meseci kada je stvarno bio problem sa viškovima mleka, mi smo definisali neku minimalnu cenu koja je u tom trenutku bila 40 dinara. Sada kada su se zalihe potrošile i kada je država toliko toga omogućila mlekara da bi izašli iz tog začaranog kruga zaliha u kom smo se u toku zime našli, ja dobijam informaciju s terena da neko i dalje ucenjivački otkupljuje mleko po ceni od 34 dinara. To je nešto čime ću se odmah danas pozabaviti - navela je ministarka.

FOTO: Novosti

Ministarka je izjavila kako će sva pitanja koja su danas otvorena nešto o čemu će tek početi i nastaviti da razgovaraju i u budućnosti.

BONUS VIDEO:

KARNEVAL U VRŠCU: Više od 600 veselih učesnika performansima razgalilo publiku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu