RUSI PRIVREMENO OGRANIČILI IZVOZ GORIVA: Cilj je stabilizacija cena na domaćem tržištu

Novosti online

21. 09. 2023. u 15:28

RUSKA vlada je uvela privremeno ograničenje izvoza benzina i dizel goriva.

РУСИ ПРИВРЕМЕНО ОГРАНИЧИЛИ ИЗВОЗ ГОРИВА: Циљ је стабилизација цена на домаћем тржишту

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kako se navodi na sajtu ruske vlade, odluku je potpisao premijer Rusije Mihail Mišustin, a cilj ove mere je stabilizacija cena na domaćem tržištu.

Privremena ograničenja izvoza će zasititi domaće tržište goriva i smanjiti cene za potrošače, dodaje se u saopštenju, a kako prenose RIA Novosti, potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak juče je rekao da je u poslednja dva dana trgovanja na berzi cena benzina pala za oko četiri odsto, kao i da je došlo do pada cena dizela.

On je tada napomenuo da ruska vlada pokušava da uvede ravnotežu na tržište i da je spremna i na drastičnije odluke ako to bude potrebno.

Berzanske cene goriva u Rusiji već nekoliko meseci zaredom rastu i obaraju rekorde, što stručnjaci, između ostalog, objašnjavaju i takozvanim "sivim izvozom" goriva.

Ova vrsta izvoza je legalna, ali funkcioniše kroz nezvanične kanale. Nadležni u Rusiji razmatraju i stvaranje liste ovlašćenih izvoznika i dobavljača goriva na domaćem tržištu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu