VELIKA I BITNA ODLUKA SRBIJE: Cena dizela neće rasti

Novosti onlajn

06. 10. 2023. u 11:44

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa Udruženjem naftnih kompanija Srbije i Naftnom industrijom Srbije o stanju na tržištu naftnih derivata.

ВЕЛИКА И БИТНА ОДЛУКА СРБИЈЕ: Цена дизела неће расти

Foto: Promo

Na sastanku je zaključeno da je snabdevanje tržišta gorivom stabilno, uz očekivanje da se cena dizela neće menjati u narednom periodu.

- Iako je došlo do blagog rasta akciza, to neće negativno uticati na povećanje cene dizela i to je nešto što želimo da obezbedimo za naše građane i u narodnom periodu. Time smanjujemo i inflatorne pritiske, što ima višestruke koristi. Nastavićemo da nadgledamo cene dizela u Srbiji i cilj nam je da u narednom periodu one ne rastu i da obezbedimo predvidljivost i sigurnost za sve. U ovome će nam pomoći i Naftna industrija Srbije koja je pouzdan partner države bila u prošlosti i nastoji da to bude u budućnosti, a to očekujem i od ostalih naftnih kompanija u Srbiji - navela je ministarka.

Kompanija NIS pažljivo prati situaciju na globalnom i lokalnom tržištu nafte i naftnih derivata i aktivno daje doprinos očuvanju sigurnosti i stabilnosti snabdevanja.

Istovremeno, kao odgovorna kompanija NIS u poslovanju uzima u obzir i makroekonomske faktore. Stoga će kompanija NIS preduzeti sve aktivnosti koje od nje zavise kako se u narednom periodu ne bi uvećale cene osnovnih vrsta goriva na benzinskim stanicama, brinući istovremeno o svojim potrošačima i uvažavajući napore Vlade Republike Srbije u poboljšanju životnog standarda građana Republike Srbije.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)