NASTAVLJA SE ENERGETSKA SANACIJA DOMAĆINSTAVA: Više para i za ekologiju

Tanjug

23. 10. 2023. u 14:56

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da je veliko interesovanje građana za mere energetske efikasnosti i da je u prethodne tri godine ovim merama sanirano 20.000 domaćinstava u Srbiji.

НАСТАВЉА СЕ ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА ДОМАЋИНСТАВА: Више пара и за екологију

Foto Z. Jovanović

Ona je na sednici Skupštine Srbije rekla da je cilj da ovim merama u narednih godinu, do godinu i po, bude obuhvaćeno oko 60.000 domaćinstava.

- Do sada je u ove mere uloženo 2,7 milijardi dinara, građani su to iskoristili i u svim opštinama koje su učestvovale skoro su svi radovi završeni. Na poslednjem javnom pozivu koji je sproveden u julu, opredeljeno je 1,9 milijardi dinara - rekla je ministarka.

Dodala je da je ovo samo prva faza utroška ukupnih 50 miliona dolara i da se uskoro, najverovatnije početkom sledeće godine, može očekivati novi javni poziv.

Ministarka je istakla da se radi i na saniranju zgrada od javnog značaja, za šta je u poslednje četiri nedelje potpisano više od 50 ugovora.

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović je navela da su izdvajanja u budžetu za sledeću godinu za ekologiju veća nego ove godine i da se intenzivno radi na zelenoj infrastrukturi, kao i da će građani uskoro videti benefite te infrastrukture.

Prema njenim rečima sada se, između ostalog, radi na izgradnji 100 kilometara kanalizacione mreže, a uskoro će u osam jedinica lokalne samouprave početi gradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove