INFLACIJA U OKTOBRU PALA NA 8,5 ODSTO Mali: Očigledno su mere preduzete prethodnih meseci već dale svoj rezultat

Tanjug

07. 11. 2023. u 10:54

U SRBIJI je inflacija u oktobru, prema fleš-proceni, iznosila 8,5 odsto, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.

ИНФЛАЦИЈА У ОКТОБРУ ПАЛА НА 8,5 ОДСТО Мали: Очигледно су мере предузете претходних месеци већ дале свој резултат

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

- Sa 10,2 odsto u septembru, inflacija je u oktobru pala na 8,5 odsto, mnogo brže od očekivanog. To je sjajna vest i želim da čestitam građanima Srbije jer je to veliki uspeh svih nas - kazao je Mali novinarima tokom obilaska nove zgrade Centrale Poreske uprave (PU) u Zemunu.

Mali je naglasio da se jednocifrena inflacija očekivala u decembru, ali kako je naglasio, očigledno su sve mere koje su preduzete prethodnih meseci već dale svoj rezultat.

- Niža su nam inflatorna očekivanja i mnogo je veći pad inflacije nego što smo očekivali. Znači, sve one aktivnosti koje su vezane za akciju Bolja cena, kontrolu cena goriva, za to što imamo jednu od najnižih cena struje i gasa u Evropi, ali i to što i dalje držimo pod kontrolom neke cene osnovnih životnih namirnica i restriktivna fiskalna politika, doprinele su ovom snažnom padu inflacije u oktobru - naglasio je Mali.

BONUS VIDEO: 20.000 ZA PENZIONERE SE ISPLAĆUJE OD 30. NOVEMBRA: Mali saopštio sjajne vesti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)