MOMIROVIĆ: Male vinarije su važna karika u ravnomernom ekonomskom razvoju (FOTO)

Novosti online

20. 11. 2023. u 14:26

REGIONALNI razvoj mora da bude ravnomeran i izgrađen na novim osnovama, na evropskom kvalitetu i konkurentnim proizvodima, a mi to u našoj proizvodnji vina svakako imamo.

МОМИРОВИЋ: Мале винарије су важна карика у равномерном економском развоју (ФОТО)

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

 U prethodnih pet godina uspeli smo da udesetostručimo broj malih vinarija i danas ih u Srbiji ima blizu pet stotina, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović, obraćajući se u Topoli u okviru „Sharing Oplenac Wine Vision“ privrednoj delegaciji koja je u poseti Oplenačkom vinogorju, a koja je prethodno posetila sajam „Wine Vision by Open Balkan“ u Beogradu.

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

 

- Nije suština samo u sadnji vinove loze i proizvodnji vina, već je suština u ravnomernom regionalnom razvoju i aktiviranju turističkih potencijala jer proizvodnja i prodaja vina mora da privuče ljude iz velikih gradskih centara. Cilj malih vinarija ne treba da bude proizvodnja velike količine vina, već stvaranje nove ekonomske šanse u manjim sredinama - zaključio je ministar Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)