SJAJNE VESTI: U četvrtak se otvara još jedna deonica Moravskog koridora

Tanjug

05. 12. 2023. u 11:10

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će u četvrtak biti pušten u saobraćaj deo Moravskog koridora od Makrešana do Koševa u dužini od 10,9 kilometara.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ: У четвртак се отвара још једна деоница Моравског коридора

Foto S. Babović

- Ponosan  sam što kao ministar za saobraćaj i infrastrukturu mogu da najavim da će u četvrtak, 7. decembra, u 15 sati biti pušten još jedan deo Moravskog koridora od Makrešana do Koševa - rekao je Vesić. 

Kako je rekao, Kruševac će nakon toga biti priključen na mrežu brzih saobraćajnica i auto-puteva.

- Uz deo koridora koji smo pustili u aprilu, između Pojata i Makrešana, dužine oko 16,7 kilometara, mi ćemo sada imati 27,6 kilometara Moravskog koridora koji se nalaze u funkciji - rekao je ministar.

On je istakao da su postavljene naplatne rampe, i da se na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, do 1. januara 2024. godine korišćenje ovog dela auto-puta neće naplaćivati.

- Sada se od Beograda do Pojata plaća 720 dinara za putnički automobil. Od 1. januara od Beograda do Koševa će se plaćati 840 dinara, a od Beograda do Kruševca (Zapad) će se plaćati 810 dinara - rekao je Vesić.

Foto P. Mitić

Takođe, od Beograda do Ćićevca naplaćivaće se 740 dinara, dok će cena putarine od Beograda do Kruševca (Istok) iznositi 800 dinara.

On je istakao da je veoma zadovoljan izvođačima i da je zahvalan svima koji rade na Moravskom koridoru, jer su otklonili još jedan zadatak da na Kruševac do kraja ove godine bude priključen auto-put.

- Njih sledeće godine čekaju dva teška zadatka. Završetak auto-puta od Preljine do Adrana, to je na drugoj strani auto-puta. To znači da će i Kraljevo biti priključeno do kraja sledeće godine na auto-put kao drugi veliki grad na Moravskom koridoru - rekao je Vesić.

On očekuje da do kraja sledeće godine i Vrnjačka Banja, Trstenik i Kraljevo budu priključeni na mrežu auto-puteva.

- Do 2025. godine ostaje deo od Vrnjačke Banje do Adrana i tada će kompletan Moravski koridor, čija je dužina 112 km, gde živi oko 500.000 ljudi, biti povezan, što znači vezu između dva naša auto-puta, Miloš Veliki, odnosno bivše petlje Preljina i auto-puta Beograd-Niš - rekao je Vesić.

Foto S. Babović

Takođe, Vesić je dodao da će 13. decembra početi radovi na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine".

- Radovi na brzoj saobraćajnici koja povezuje Bački Breg, Sombor, Vrbas, Kulu, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju dužine preko 190 kilometar počinju 13 decembra. Dobili smo građevisku dozvolu za prvih 5,5 kilometar koji počinju od Bačkog Brega. Time počinjemo izgradnju jedne od najkompleksnijih saobraćajnica koja će biti značajna jer će povezati Rumuniju i Mađarsku - rekao je Vesić.

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte sedmu epizodu video-serijala “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)