DRŽAVA BILA UZ EPS KADA JE BILO NAJTEŽE Ministarka: Najbolja finansijska godina u poslovanju preduzeća od 2000. godine

Novosti onlajn

13. 12. 2023. u 11:30

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da će svi zaposleni „Elektroprivrede Srbije“ kao i Pro Tent-a dobiti 20.000 dinara dodatka na decembarsku platu što predstavlja zahvalnost države što pomažu u stabilizaciji energetskog sistema.

ДРЖАВА БИЛА УЗ ЕПС КАДА ЈЕ БИЛО НАЈТЕЖЕ Министарка: Најбоља финансијска година у пословању предузећа од 2000. године

FOTO TANJUG/ MRE/EMILIJA JOVANOVIĆ

„Zahvaljujuci pomoci drzave s ponosom mogu da kažem da se EPS stabilizuje i da ocekujemo da ove godine ostvare najveci prihod u poslednje dve decenije. Profesionalni menadžment već daje rezultate, a osnova svakog tako velikog giganta su radnici i zato želimo da ih nagradimo, te će zbog toga svi zaposleni u EPS-u, ali i Pro Tentu, dobiti po 20.000 dinara kao dodatak na decembarsku platu.

Ministarka je istakla da zaposleni treba da osećaju da su doprineli dobrim rezultatima EPS-a i da dodatak od  20.000 dinara predstavlja zahvalnost za njihov doprinos, trud i rad.

- Elektroprivreda Srbije, kao i Pro Tent će isplatiti svim zaposlenima 20.000 dinara kao dodatak uz decembarsku platu. To je jedan vid zahvalnosti pre svega svim zaposlenima zato što pomažu u stabilizaciji našeg energetskog sistema.

Ministarka Đedović Handanović je istakla i koliko je država pomogla našim energetskim kompanijama: 

- Da podsetim da je država značajno pomogla našim energetskim kompanijama, da smo počeli da ih reformišemo, da menjamo upravljanje... To ne znači privatizaciju. Očekujemo da će Elektroprivreda ostvariti najbolji finansijski rezultat u poslednje dve decenije. Jednostavno, zaposleni treba da budu deo toga i da se osećaju da su doprineli tome. Ta pomoć koja će im biti isplaćena od 20.000 dinara, zapravo predstavlja zahvalnost za njihov doprinos, trud i rad - navodi ona. 

Nastavlja se reforma javnih preduzeća u energetskom sektoru

- Mi ćemo nastaviti da radimo na reformama naših javnih preduzeća u energetskom sektoru. To smo započeli ove godine i nastavićemo, jer želimo da imamo efikasnije upravljanje i bolje rezultate, što već vidimo na kraju ove godine, i da jednostavno motivišemo što više ljudi da radi u javnom sektoru, da doprinese našim kompanijama i stabilnosti našeg energetskog sistema - poručila je ministarka Đedović.

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte osmu epizodu video-serijala Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!