"OSMEH SRBIJE": Počela izgradnja saobraćajnice

J. L.

13. 12. 2023. u 14:13

U Bačkom Bregu kod Sombora danas je počela izgradnja brze saobraćajnice "Osmeh Srbije", u dužini od 186 kilometara, koja će spojiti granicu sa Mađarskom i Rumunijom. Ona će prolaziti kroz Sombor, Vrbas, Kulu, Srbobran, Novi i Stari Bečej i Kikindu do graničnog prelaza Srpska Crnja.

ОСМЕХ СРБИЈЕ: Почела изградња саобраћајнице

foto:Ministarstvo građevinarstva

Početku radova prisustvovali su ministar odbrane Miloš Vučević, ministar građevinarstva Goran Vesić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

- Imaćemo tri velika granična prelaza sa Mađarskom, više neće biti haosa kao na Horgošu. Ovaj put biće i veoma frekventan i imaće četiri trake - rekao je ministar Vesić.

Izgradnja brze saobraćajnice pozitivno će uticati na međusobnu saobraćajnu povezanost opština i regionalnih centara AP Vojvodine, ali i na bolju povezanost Zapadnobačkog i Severnobanatskog okruga sa auto-putem E75, a time i sa Novim Sadom, Beogradom i ostalim delovima Republike Srbije.

Takođe, ovom saobraćajnicom ostvariće se kraća veza AP Vojvodine sa Mađarskom (granični prelaz Bački Breg) i Rumunijom (granični prelaz Srpska Crnja).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!