AKCIJA POLJOPRIVREDNE INSPEKCIJE: Kontrolisane parcele prijavljene za podsticaje

G. V.

27. 12. 2023. u 14:40

POLjOPRIVREDNA inspekcija je do sada u okviru velike akcije kontrole parcela prijavljenih za podsticaje u eAgraru, na 1.703 parcele utvrdila nepravilnosti i u toku je postupak podnošenja inicijative za pasivan status za 1.504 registrovana poljoprivredna gazdinstva. Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kontrola je počela 15. avgusta.

АКЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ: Контролисане парцеле пријављене за подстицаје

Foto:S.Babović,Novosti

- U najvećem broju slučajeva nepravilnosti se odnose na neobrađene parcele na kojima se nalazi šuma, objekti, parlog, prirodne livade, a u nekim slučajevima je utvrđeno i više nepravilnosti na terenu je na određenim parcelama zatečen objekat, neobrađeno ili delimično obrađeno zemljište, kao i više netačno prijavljenih kultura - navodi se u saopštenju.

U slučaju gde je utvrđeno da su poljoprivrednici greškom prijavili netačno kulturu, dodaju, izdata je opomena i rok da nosioci gazdinstva isprave podatke, a takav slučaj je zabeležen kod 95 RPG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije