JOŠ ŠEST PREDUZEĆA ZA "EKSPO 2027": Vlada Srbije donela odluku

M.N.S.

16. 01. 2024. u 14:07

VLADA Srbije osnovala je još šest preduzeća za izgradnju objekta za smeštaj učesnika i posetilaca specijalizovane Međunarodne izložbe "Ekspo 2027" u Beogradu, kojima će upravljati Građevinska direkcija Srbije.

ЈОШ ШЕСТ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ЕКСПО 2027: Влада Србије донела одлуку

foto Arhiva

Preduzeća će se finansirati iz budžeta Srbije, kredita i zajmova, prihoda koje ostvare poslovanjem i iz drugih izvora u skladu sa zakonom, objavljeno je u Službenom glasniku.

Kako je navedeno, osnovano je šest privrednih preduzeća - "SPV Galovica 1", "SPV Galovica 2" i "SPV Galovica 3", kao i "SPV Petrac 1", "SPV Petrac 2" i "SPV Petrac 3". Osnivač i jedini vlasnik ovih društava je Republika Srbija, a osnivačka prava vršiće Vlada Srbije.

Sva ova preduzeća biće zadužena za izgradnju, kako se navodi, "stambenih i nestambenih" zgrada za smeštaj učesnika i posetilaca međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO 2027. Kako se navodi, osnovni kapital u ovim firmama iznosi po 100.000 dinara. Sedište svih šest preduzeća biće u Beogradu, u Ulici Jurija Gagarina 76.

Nakon izgradnje stambenih objekata sve ove firme prestaće da postoje, a sva prava i obaveze biće prenete na Republičku direkciju za imovinu.

Vlada je u novembru prošle godine osnovala prvo preduzeće "Expo 2027", a za direktora je imenovan Dušan Borovčanin, koji je i direktor Kongresnog biroa Turističke organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona