SA KRUZERA STIGLO 183.043 GOSTIJU: Brodovi najčešće pristajali u Beogradu

G. V.

14. 02. 2024. u 14:33

AGENCIJA za upravljanje lukama je u međunarodnom putničkom saobraćaju u prošlogodišnjoj nautičkoj sezoni u Srbiji zabeležila 1.409 pristajanja kruzera i ukupno 183.043 putnika. Broj pristajanja je na istom nivou kao i 2022. godine, dok je putnika za 35 odsto više, zahvaljujući boljoj popunjenosti kapaciteta kruzera, navodi se u saopštenju.

СА КРУЗЕРА СТИГЛО 183.043 ГОСТИЈУ: Бродови најчешће пристајали у Београду

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Kruzeri su najčešće pristajali u Beogradu, gde je zabeleženo 567 pristajanja.

Na pristaništu u Novom Sadu evidentirana su 373 pristajanja kruzera, u Donjem Milanovcu 268, a u Golupcu ukupno 179 pristajanja.

Najviše putnika iskrcalo se u prestonici - 74.750.

Tokom prošle godine otvorena su tri nova međunarodna putnička pristaništa u Srbiji, u Sremskoj Mitrovici, Zemunu i Šapcu, te ih u našoj zemlji trenutno ima ukupno deset.

Očekuje se da će u ovoj sezoni broj putnika porasti za 10 odsto, odnosno da će Srbiju sa kruzera posetiti oko 200.000 turista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima