ONE SU SVE VIŠE NOSIOCI POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA: Karavan preduzetnica stiigao u Gornji Milanovac

V. ILIĆ

19. 03. 2024. u 19:45

GRAD na Despotovici bio je domaćin žena preduzetnica, a u okviru projekta „Karavan ženskog preduzetništva – Na kafi sa preduzetnicama“, koji je realizovan u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Opštinom Gornji Milanovac, a u organizaciji „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“.

ОНЕ СУ СВЕ ВИШЕ НОСИОЦИ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА: Караван предузетница стиигао у Горњи Милановац

FOTO OU GM

– Opština Gornji Milanovac stoji na raspolaganju svim preduzetnicama i preduzetnicima na teritoriji opštine, kako bismo im pomogli u prvim koracima ka ostvarenju biznisa. Bilo da je to kroz subvencije sa samozapošljavanje, subvencije u turizmu ili možda u poljoprivredi - rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Kako je dodao, "Primetno je da su sve više žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava, što opština Gornji Milanovac kroz svoj budžet podržava."

- Ovo je samo prvi korak. Već 16. aprila imaćemo veliku konferenciju sa više od 400 žena preduzetnica, ne samo iz Gornjeg Milanovca, već  iz  cele Šumadije i Zapadne Srbije. U maju je u planu da u okviru Jedinstvenog upravnog mesta otvorimo jedan poseban šalter za sve informacije kada je u pitanju Privredna komora Srbije. Tačnije, da građanima pružimo sve informacije o tome kako otvoriti preduzetničku radnju, šta je to što opština i država nude od mera podrške. Radujem se daljoj saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Višedecenijska saradanja milanovačkih privrednika nam daje nadu da ćemo i u ovom poslu uspeti i istrajati do kraja – dodao je Dejan Kovačević.

Ispred Privredne komore Srbije okupljenima se obratila Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva.

– Mi ćemo u prvoj fazi ovog projekta obići deset gradova i opština. Naš cilj je da upravo u direktnoj komunikaciji sa preduzetnicama čujemo sa kojima se sve problemima suočavaju. I naravno, da im pomognemo i da ih posavetujemo na najbolji mogući način – rekla je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS.

Ivana Joksić predsednica „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“ dodala je da je cilj ovakvih projekata da žene otvoreno razgovaraju o svojim problemima.

- Uverena sam da će sa ovog sastanka svaka žena izaći sa više znanja, koje im je potrebno za dalji razvoj biznisa. Mi ćemo se i u narednom periodu truditi da oragnizujemo što više ovakvih sastanaka, edukativnog karaktera – naglasila je Joksić.

Prema podacima Agencije za privredne registre, na kraju 2023. godine bilo je 40.905 žena koje su osnivači ili vlasnici udela u privrednim društvima. Pružanjem podrške ženama preduzetnicama i njihovom poslovnom razvoju, otvara se mogućnost da taj broj u budućnosti bude znatno veći.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)