EVO KOLIKA ĆE INFLACIJA BITI U MAJU: Guvernerka Tabaković otkrila detalje

Novosti online

29. 03. 2024. u 09:31

GUVERNERKA Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da se očekuje da inflacija u Srbiji u maju bude u koridoru od tri plus-minus 1,5 odsto.

ЕВО КОЛИКА ЋЕ ИНФЛАЦИЈА БИТИ У МАЈУ: Гувернерка Табаковић открила детаље

Foto: Tanjug

- Pošto je NBS već dve godine razvijala svoj model nowcast na principu veštačke inteligencije, mi imamo projekciju inflacije za mart mesec koja će pokazati da ćemo i pre predviđenog roka ući u koridor inflacije. Rekli smo da će to biti polovinom godine, ja evo očekujem da mi u maju mesecu već budemo u onom koridoru od tri plus-minus 1,5 odsto, rekla je ona na konferenciji "Finance & Insurance Industries Trends 2024'' u organizaciji Blumberg Adria.

Dodala je da će to svima nama omogućiti da naši rezultati i naš rad budu zaista vrednovani i da ne budu "oporezovani" inflacijom, kojoj nismo doprineli ni na koji način.

BONUS VIDEO: UPRAVO SNIMLjENO: Spasilački timovi stigli u dvorište kuće gde je nestala mala Danka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)